ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΕΘΝΗ

Για την υπόθεση της μικρής Μάντλιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από ξενοδοχείο της Πορτογαλίας μίλησε στη «Mirror» ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερ, ο οποίος ανέφερε πως οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος του κύριου υπόπτου, ωστόσο, θέλουν να να βρουν και άλλα πειστήρια.

Αναφορές και σε Έλληνες έχουν τα Pandora Papers, η δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύσαν χθες, Κυριακή, διεθνή ΜΜΕ και την οποία συντόνισε το Διεθνές Δίκτυο Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists - ICIJ).

Πόσα ένσημα και πόσες ημέρες εργασίας χρειάζεται να έχετε για να πάρετε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, είτε θα πάρετε την επιδότηση για πρώτη φορά είτε την είχατε ξανά πάρει στο παρελθόν. Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς θα κάνετε την αίτηση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 1.000 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης των μισθωτών, με αποτέλεσμα αυτό να αντανακλάται τόσο στην διαδικασία έκδοσης των συντάξεων όσο και στον υπολογισμό των αναδρομικών και των αυξήσεων.

Η Αθήνα ουσιαστικά ενεργοποιεί άμεσα την ''option'' της συμφωνίας με το Παρίσι για αγορά ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μαχητικών Rafale. «Εφιάλτης» για την Τουρκία.

Το γόρδιο δεσμό των αυξήσεων στο ρεύμα, που αναμένεται να επιβαρύνουν τους επόμενους μήνες τα τιμολόγια καταναλωτών και επιχειρήσεων, έκοψε με μια κίνηση χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια κίνηση-έκπληξη. Ανήγγειλε το πρωτοποριακό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, δημιουργώντας ένα ανάχωμα προστατεύοντας την κοινωνία, για να απορροφήσει...

Παλαιοί ασφαλισμένοι σε Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών Τύπου), μητέρες που είχαν ανήλικο τέκνο ως το 2012 και ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ προλαβαίνουν να κατοχυρώσουν την έξοδο στη σύνταξη με όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 56,9 έτη για τις πρόωρες συντάξεις μητέρων ως 61,9 ετών για όσους συμπληρώνουν 35ετία μέχρι το 2012 (για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,...