ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Υπουργείο Εργασίας: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start up μέσω Google

2021-09-09

Υπουργείο Εργασίας: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start up μέσω Google

Από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης της πόλης, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε, στο 1ο SkillUp Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα (SkillUp Forum Conference), με συνδιοργανωτές ΟΑΕΔ και Envolve Entrepreneurship, τη χρηματοδότηση περίπου 4.000 νέων, έως 45 ετών, με 15.000 ευρώ προς τον καθένα, για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων start-ups, με την βοήθεια της Google. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ποιοτική κατάρτιση, με αξιολόγηση και με πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων, ώστε να μπορούν να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι, για την χώρα και την κυβέρνηση, αποτελεί προτεραιότητα η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ παρουσίασε πρόγραμμα συνεργασίας του υπουργείου και του ΟΑΕΔ με την Google.

«Η αναβάθμιση δεξιοτήτων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα και γι αυτό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί άμεσα μια ριζική μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό. Παράλληλα ενεργοποιεί νέα προγράμματα κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και την επιχειρηματικότητα» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Θα περάσουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο και οι προσπάθειες μας θα στηρίζονται στις λέξεις ποιότητα στην κατάρτιση, στη συνεχή αξιολόγηση, αλλά και στην πιστοποίηση».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η διαδικασία θα αφορά και τους εκπαιδευτές, αλλά και τους ωφελούμενους των προγραμμάτων, ώστε τα χρήματα που δίνονται για κατάρτιση να μην είναι «πεταμένα λεφτά». Επεσήμανε την ανάγκη να αλλάξει η αντίληψη, ότι τα χρήματα που δίνονται για κατάρτιση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους να αντιμετωπίζονται περίπου ως ένα άλλο ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης, - διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει ο καταρτιζόμενος να έχει στήριξη κατά τη διαδικασία κατάρτισης - αλλά ως μια ευκαιρία για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, ως ένα εφόδιο για το εργασιακό μέλλον στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, ως ένα εφόδιο για την ένταξη στη νέα αγορά εργασίας. Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει ένα δισεκατομμύριο για κατάρτιση, ενώ άλλα τόσα προβλέπονται από ευρωπαϊκούς πόρους, πρόσθεσε, ότι η «πράσινη μετάβαση» απαιτεί και σύγχρονη κατάρτιση και συνέχισε:

«Έχουμε ξεκινήσει να εφαρμόζουμε με τον ΟΑΕΔ κάποια πρόδρομα προγράμματα. Έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με την Amazon, την Cisco, την Google, που δεν είναι στη θεωρία έχουν καρπού» είπε ο υπουργός και παρουσίασε πρόγραμμα συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google.

«Θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης που αφορά νέους, ως σαράντα πέντε χρονών, οι οποίοι θέλουν να γίνουν νέοι επιχειρηματίες» είπε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε: «Δίνουμε, λοιπόν δεκαπέντε χιλιάδες στον κάθε νέο και νέα που θα ενδιαφερθεί να κάνει μια start up και βάζουμε από δίπλα τη Google να λειτουργήσει ως σύμβουλος, πράγμα το οποίο θα υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του προγράμματος και θα το κάνει πιο ελκυστικό . Είναι ένα ποιοτικό άλμα που κάνει το υπουργείο και ο ΟΑΕΔ»

Περισσότερα εδώ:

https://www.ethnos.gr/oikonomia/173392_ypoyrgeio-ergasias-15000-eyro-se-4000-neoys-gia-dimioyrgia-start-meso-google