ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Τι είναι το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου: Ποια σημάδια μπορεί να ανησυχήσουν γιατρούς και αστυνομία

2022-02-21

 Τι είναι το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και ποια η διαφορά από το σύνδρομο Μινχάουζεν. Ποια σημάδια μπορεί να οδηγήσουν γιατρούς και αστυνομία να υποπτευθούν αυτή την διαταραχή. 

To σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου είναι μια ψυχολογική διαταραχή κατά την οποία το άτομο αναζητά προσοχή από τον φροντιστή ή από το άτομο που φροντίζουν. Είναι σπάνια συμπεριφορική διαταραχή και επηρεάζει πιο συχνά τους φροντιστές και κυρίως τη μητέρα.

Το σύνδρομο Μινχάουζεν είναι μια πλασματική διαταραχή, μια ψυχική διαταραχή επί της ουσίας κατά την οποία ένα άτομα επανειλημμένως και εσκεμμένα δρα σαν να έχει μια ψυχική διαταραχή ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι πραγματικά άρρωστος. Το σύνδρομο αυτό θεωρείται ψυχική ασθένεια γιατί σχετίζεται με σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες. Το σύνδρομο Μινχάζουζεν δια αντιπροσώπου από την άλλη είναι συμπεριφορική διαταραχή και είναι κάτι διαφορετικό, ακόμα χειρότερο γιατί πέρα από συμπεριφορική διαταραχή αποτελεί επί της ουσίας κακοποίηση και ποινικό αδίκημα.

Η μητέρα συνήθως αναζητά προσοχή ψάχνοντας ιατρική βοήθεια ή υπερβάλλοντας ή δημιουργώντας συμπτώματα στο παιδί που έχει υπό την φροντίδας της. Τη στιγμή που οι γιατροί πασχίζουν να αναγνωρίσουν τι προκαλεί στο παιδί τα συμπτώματα που έχει, οι εσκεμμένες ενέργειες του γονέα ή του φροντιστή μπορούν να χειροτερέψουν τα συμπτώματα.

Το άτομο αυτό δεν έχει καμία επιθυμία για απόκτηση υλικών αγαθών. Έχει ανάγκη από προσοχή. Τη στιγμή που οι γιατροί είναι ανίκανοι να καταλάβουν τι προκαλεί στο παιδί τα συμπτώματα που έχει μπορεί να μην υποπτεύονται ότι ο φροντιστής ακόμα και ο γονέας μπορεί να βλάπτει το ίδιο του το παιδί. Στην πραγματικότητα ο φροντιστής εμφανίζεται στοργικός και δείχνει να νοιάζεται για το παιδί του.

Οι άνθρωποι αυτοί πάντως υπερβάλουν για τη συμπτωματολογία του παιδιού τους με πολλούς τρόπους. Μπορεί να λένε ψέματα για τα συμπτώματά του, να τροποποιούν τα τεστ (να μολύνουν εσκεμμένα τα τεστ με τα ούρα του παιδιού για παράδειγμα), να παρουσιάζουν ψευδή ιατρικά δεδομένα ή να προκαλούν συμτώματα με διάφορους τρόπους όπως να δηλητηριάζουν, να πνίγουν, να αφήνουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν από την πείνα και να προκαλούν μολύνσεις.

Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα του ατόμου που πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου:

  • Είναι γονέας ή φροντιστής συχνά μητέρα
  • Μπορεί να είναι υγειονομικός
  • Είναι φιλικός και συνεργάσιμος με τους άλλους υγειονομικούς
  • Παρουσιάζεται αρκετά ανήσυχος ή αρκετά ανήσυχος για το παιδί του
  • Μπορεί να πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν ο ίδιος, μια ψυχική ασθένεια κατά την οποία συμπεριφέρεται συνέχεια σαν να έχουν μια φυσική ή πνευματική ασθένεια ενώ δεν είναι άρρωστοι στην πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.news4health.gr/ygeia/13055/ti-einai-to-syndromo-minxaouzen-dia-antiprosopou-poia-simadia-borei-na-anisyxisoun-giatroys-kai-astynomia