ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Τι είναι η ταυρίνη – Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση της

2022-06-30

Η ταυρίνη είναι ένα συστατικό εισηγμένο σε πολλά ενεργειακά ποτά. Τι είναι όμως η ταυρίνη; Είναι ασφαλής η κατανάλωση της;

Η ταυρίνη είναι ένα αμινοξύ που υποστηρίζει τη νευρολογική ανάπτυξη και βοηθά στη ρύθμιση του επιπέδου του νερού και των ανόργανων αλάτων στο αίμα, καθώς επίσης πιστεύεται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η ταυρίνη βρίσκεται φυσικά στο κρέας, τα ψάρια και το μητρικό γάλα, και είναι συνήθως διαθέσιμη ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ταυρίνης μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση, το οποίο εξηγεί και το λόγο που περιέχεται σε πολλά ενεργειακά ποτά.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η ταυρίνη σε συνδυασμό με την καφεΐνη, μπορεί να βελτιώσει την πνευματική απόδοση, ωστόσο η διαπίστωση αυτή παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

Επίσης, σε μια μελέτη άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια που λάμβαναν συμπληρώματα ταυρίνης τρεις φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες παρουσίασαν βελτίωση στην ικανότητα σωματικής άσκησης.

Σύμφωνα με την MayoClinic.com, έως 3.000 χιλιοστόγραμμα συμπληρωματικής ταυρίνης την ημέρα θεωρείται ασφαλής. Οποιαδήποτε επιπλέον ταυρίνη απλά αποβάλλεται από τα νεφρά. Λίγα όμως είναι γνωστά όσον αφορά τις επιδράσεις της κατάχρησης ή της μακροχρόνιας χρήσης ταυρίνης.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι μπορεί να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες άλλων συστατικών στα ενεργειακά ποτά, όπως υψηλά ποσοστά καφεΐνης ή ζάχαρης.

Η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση, να διακόψει τον ύπνο σας, και να προκαλέσει νευρικότητα και οξυθυμία. Επίσης, η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να σας επιβαρύνει με επιπλέον ανεπιθύμητες θερμίδες.

Η περιστασιακή κατανάλωση ενεργειακών ποτών είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, καλό είναι όμως να περιορίσετε την κατανάλωση σε μισό λίτρο την ημέρα.

Πηγή:

https://armyvoice.gr/2022/06/ti-tayrini-poso-asfalis-katanalosi/