ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Θύμα της πρωινής κόπωσης; Έτσι θα την νικήσετε

2022-03-27

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την πρωινή κόπωση και να συνεχίσετε τη μέρα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε.

Έχει συμβεί σε όλους μας. Μερικά πρωινά ξυπνάμε με ένα αίσθημα νωθρότητας, ακόμη και όταν έχουμε κοιμηθεί επαρκώς. Σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθούμε και να σταματήσουμε να νιώθουμε κουρασμένοι, μπορεί να καταλήξουμε να πίνουμε τον ένα καφέ μετά τον άλλο. Ωστόσο, η πρόσληψη υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης μπορεί να μας αφήσει νευρικούς και ανήσυχους (για να μην αναφέρουμε τη διαρκή ανάγκη για επισκέψεις στην τουαλέτα).

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την πρωινή κόπωση και να συνεχίσετε τη μέρα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε.

Δείτε επίσης: DIY αφρός ξυρίσματος με αλόη βέρα για βελούδινα πόδια

*Μην πατάτε το snooze

Αυτό το αγαπημένο κουμπί πάνω από το ξυπνητήρι σας μπορεί να μην είναι τελικά τόσο χρήσιμο.

Το να περνάτε την τελευταία μισή περίπου ώρα της ξεκούρασής σε αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «κατακερματισμένο ύπνο» έχει επιπτώσεις στην ικανότητά σας να λειτουργείτε όλη την ημέρα.

Tip: Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε με το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού, δοκιμάστε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι 90 λεπτά πριν την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε και ένα την ώρα που πραγματικά θέλετε να ξυπνήσετε. Η ιδέα πίσω από αυτήν την πρακτική είναι ότι τα 90 λεπτά ύπνου που έχετε μεταξύ αυτών των δύο ξυπνητηριών θα είναι ένας πλήρης κύκλος ύπνου, επιτρέποντάς σας να ξυπνήσετε μετά την κατάσταση REM, αντί για κατά τη διάρκειά της.

*Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Η κόπωση είναι ένα κλασικό σύμπτωμα αφυδάτωσης. Ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία, μειωμένη συγκέντρωση και κακή διάθεση. Αφήστε ένα ποτήρι νερό να φρεσκάρει ολόκληρο το σώμα σας προτού ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.vita.gr/2022/03/27/body-mind/thyma-tis-proinis-koposis-etsi-tha-tin-nikisete/