ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Θα μας σώσει η κρατικοποίηση της ΔΕΗ, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

2022-07-19

Η πλήρης εθνικοποίηση της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF, η οποία ούτως ή αλλιώς ανήκει ήδη στο γαλλικό δημόσιο κατά 84%, καθώς και η ανακοίνωση για το κυβερνητικό πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού Uniper, δείχνουν το μέγεθος της οικονομικής κρίσης, που βιώνει το ευρωπαϊκό ενεργειακό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

H σχεδόν ολοκληρωτική εξάρτηση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη από το φυσικό αέριο, η βραδεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η στρεβλή λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου μέσω του συστήματος TTF (Title Transfer Facility), επιτρέπουν σήμερα στο Κρεμλίνο να επιφέρει ένα ισχυρό κτύπημα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, μετά από την απόφαση του Βλαδίμηρου Πούτιν να γονατίσει την Ευρώπη.

Και ενώ η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τους αναγκαίους πόρους για να στηρίξει την πραγματική οικονομία και την κοινωνία, και οι ενεργειακές επιχειρήσεις προσπαθούν να ισορροπήσουν και να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να προτείνει το μόνο που ξέρει. Την πρόταση για κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Η βελόνα της οικονομικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κολλημένη στο ίδιο σημείο εδώ και χρόνια. Έτσι, με την ίδια ευκολία που προτείνει την κρατικοποίηση των τραπεζών για να δοθούν «δάνεια στο λαό», προτείνει σήμερα το πέρασμα της ΔΕΗ στο κράτος, παράλληλα με τα μέτρα «για την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη».

Εγείρονται όμως αμέσως, τρία ερωτήματα σχετικά με την εύκολη, βολική και βαθιά λαϊκίστικη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.liberal.gr/apopsi/tha-mas-sosei-i-kratikopoiisi-tis-dei-pou-proteinei-o-suriza/460004

googlecb95eb597669a27b