ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Τατουάζ: Ποια χρωματιστά μελάνια απαγορεύονται από σήμερα στην ΕΕ

2022-01-04

Περίπου 4.000 ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή έγχρωμων μελανιών τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ θα περιοριστούν από σήμερα, 4 Ιανουαρίου, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους τατουατζήδες ανά την Ευρώπη. 

Ενώ τα κράτη μέλη ενέκριναν τους κανόνες πριν από ένα χρόνο, δόθηκε μεταβατική περίοδος 12 μηνών ώστε η βιομηχανία παραγωγής μελανιών να αλλάξει τις συνταγές. Για δύο συγκεκριμένες αποχρώσεις, το «Pigment Blue 15:3» και το «Pigment Green 7», επετράπη περίοδος χάριτος 24 μηνών, επειδή είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.

Η ΕΕ αναφέρει ότι οι νέοι κανόνες της έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν τους πελάτες από ερεθισμούς του δέρματος ή χειρότερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ωστόσο, ισχυρές αποδείξεις για πιθανό κίνδυνο καρκίνου από τα τατουάζ είναι δύσκολο να βρεθούν, και οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες τατουάζ έχουν παραπονεθεί ότι οι νέοι κανόνες θα βλάψουν τις επιχειρήσεις τους. Μια αναφορά που δημιουργήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τον περιορισμό του μπλε 15:3 και του πράσινου 7 ειδικότερα, αναφέρει ότι αυτά είναι «υπαρξιακά» για τη βιομηχανία τατουάζ και «υψίστης σημασίας».

Πηγή:

https://www.ethnos.gr/World/article/189715/tatoyazpoiaxromatistamelaniaapagoreyontaiapoayriosthnee