Τα 24 Rafale «μούδιασαν» την Άγκυρα - Με 170 πανίσχυρα μαχητικά τα Ελληνικά «γεράκια» - Κυριαρχία στον αέρα και η προοπτική των F-35

2021-09-13

Η Αθήνα ουσιαστικά ενεργοποιεί άμεσα την ''option'' της συμφωνίας με το Παρίσι για αγορά ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μαχητικών Rafale. «Εφιάλτης» για την Τουρκία. 

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για απόκτηση επιπλέον έξι Γαλλικών μαχητικών Rafale πέρα από την συμφωνία που ήδη ''τρέχει'' για τις δεκαοκτώ ''ριπές'' αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας και εν γένει της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Αθήνα ουσιαστικά ενεργοποιεί άμεσα την ''option'' της συμφωνίας με το Παρίσι για αγορά ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μαχητικών οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Και πριν καν ολοκληρωθεί η παραλαβή των πρώτων έξι Rafale-έως τις αρχές του 2022-αποφασίζει να προσθέσει στα δεκαοκτώ μαχητικά ακόμη έξι. Κάνοντας πράξη και τις εισηγήσεις των επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας για μια πλήρη Πολεμική Μοίρα Rafale αποτελούμενη από 24 αεροσκάφη. Τα οποία μαζί με τα 24 Mirage 2000-5 της 331 Πολεμικής Μοίρας ''Θησέας'' θα μετατρέψουν την 114 Πτέρυγα Μάχης στον ''εφιάλτη'' της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Έξι επιπλέον μαχητικά μεταφράζονται στην πράξη σε επιπλέον 12 πυραύλους αέρος-αέρος Meteor, είτε σε επιπλέον 12 στρατηγικά βλήματα Scalp EG ,24 πυραύλους αέρος-αέρος Mica ή σε 12 αντιπλοικούς Exocet Block 2, είτε σε όποιο συνδυασμό αποφασίσει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Ουσιαστικά δηλαδή με μόλις έξι επιπλέον ''ριπές'' η HAF ανεβάζει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές της δυνατότητες. Με 6 υπερσύγχρονες ''πλατφόρμες'' να προστίθενται στο οπλοστάσιό της θα έχει τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης συνδυασμού αποστολών με πανίσχυρα μαχητικά τα οποία θα μεταφέρουν ''φονικά'' όπλα.

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επιπλέον έξι Rafale θα έχουν την ίδια διαμόρφωση με τα 18 τα οποία προβλέπει η συμφωνία δηλαδή θα πρόκειται για Rafale F3R. Με τις ίδιες πηγές να τονίζουν ότι πιθανότατα θα προχωρήσουμε και πάλι σε συνδυασμό καινούργιων και μεταχειρισμένων όπως έγινε και στην συμφωνία για τις 18 ''ριπές''.

Περισσότερα εδώ:

https://newpost.gr/amyna/613e16ff282531f61493d8c3/ta-24-rafale-moydiasan-tin-agkyra-me-170-panishyra-mahitika-ta-ellinika-gerakia-kyriarhia-ston-aera-kai-i-prooptiki-ton-f-35