ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Άγιος Δηήτριος: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το λαό της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τους “Γιατρούς του Κόσμου”

2022-03-12

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στο Δημαρχείο μέχρι και τις 13 Μαρτίου 2022, από ώρα 12:00 έως 20:00).

Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου στο χώρο του Δημαρχείου του Αγίου Δημητρίου, με τη συγκέντρωση τροφίμων για τους πολίτες της Ουκρανίας που αντιμετωπίζουν τη σκληρό πρόσωπο του πολέμου. 

 Ο πόλεμος, το έσχατο μέσο για την επίλυση των ανθρώπινων διαφορών, για μια ακόμη φορά ρίχνει βαριά τη σκιά του στις παρυφές της Ευρώπης.

Ο ουκρανικός λαός γίνεται θύμα των πολεμικών επιχειρήσεων, στο διαρκές παιχνίδι των ισχυρών για τη διατήρηση της γεωπολιτικής υπεροχής και πληρώνει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, υλικές καταστροφές και δημιουργία μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων.

Το πανανθρώπινο αίτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την άμεση παύση του πολέμου και την ειρηνική διευθέτηση των όποιων διαφορών, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα δεινά του λαού της Ουκρανίας, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών του άμαχου πληθυσμού που βιώνει με τον πιο δύσκολο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πολέμου και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στους πληγέντες μέσω της οργάνωσης "Γιατροί του κόσμου", που έχοντας δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή ήδη από τη δεκαετία του 1990 γνωρίζον καλά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, υπάρχει άμεση ανάγκη για:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά
Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
Γάλατα Εβαπορέ
Κονσέρβες
Δημητριακά
Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής.

Ιατροφαρμακευτικό Υλικό
Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα
Οινόπνευμα
Φυσιολογικούς ορούς
Παυσίπονα
Αντιβιοτικά
Αντιπυρετικά
Κρέμες εγκαυμάτων
Παιδικά σιρόπια
Αντιβηχικά
Betadine

Λοιπό εξοπλισμό
Υπνοσάκους
Λεπτά στρώματα camping

Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.

googlecb95eb597669a27b