ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Στο στρογγυλο σχολειο του Αγιου Δημητριου παρουσίασαν Κ. Μητσοτάκης – Ν. Κεραμέως τους 4 άξονες για το νέο αναβαθμισμένο σχολείο

2021-06-29

Το «αναβαθμισμένο σχολείο» παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νίκη Κεραμέως, σε εκδήλωση με θέμα «Κάνουμε πράξη το όνειρο».

Το «Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο», που θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο παρουσίασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από το Στρογγυλό Σχολείο στον 'Αγιο Δημήτριο, που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο ΓΕΛ και το πρώτο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχολείο αυτό περιλαμβάνει νέες παρεμβάσεις με το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, καθώς και παρεμβάσεις, οι οποίες δοκιμάστηκαν πιλοτικά τα δύο τελευταία χρόνια και θα ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως επισήμανε η υπουργός.

Απώτερος στόχος είναι η καλλιέργεια «ενεργών πολιτών, επενδύοντας στους εκπαιδευτικούς», σε ένα «πιο ελεύθερο, αυτόνομο σχολείο, με μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία», όπου ο πλέον καθοριστικός μοχλός είναι η «κοινωνική κινητικότητα». Από ένα «κλειστό και συγκεντρωτικό σχολείο», επισήμανε η κ. Κεραμέως, «προχωρούμε σε ένα ευέλικτο σχολείο της ανοιχτής κοινωνίας, με προοπτικές ζωής για κάθε παιδί».

Οι τέσσερις άξονες, και προκλήσεις, που έθεσε η κ. Κεραμέως αφορούν,περισσοτερα εδω:https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/omilia-k-mitsotaki-paroysiasi-neoy-anavathmismenoy-scholeioy/