ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Στην Ακρόπολη Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς - Δείτε φωτογραφίες

2022-10-27

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Γερμανό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι θα συζητήσουν -Nέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έφτασαν λίγο πριν από τις 09:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα.
Ο γερμανός καγκελάριος, θα ξεναγηθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.
Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Γερμανό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Τι θα συζητήσουν  Σολτς - Μητσοτάκης

Μετά τον κλείσιμο του κύκλου των Μνημονίων, αλλά και την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από τη γερμανική Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, η σημερινή πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα αποτελεί για την Αθήνα, αλλά και για το Βερολίνο, την επισφράγιση της προσπάθειας για μια νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Και η Ελλάδα, άλλωστε, είναι σε μια νέα φάση μετά το τέλος και της ενισχυμένης εποπτείας, αλλά και το Βερολίνο επιδιώκει να γεφυρώσει χάσματα του παρελθόντος.


Δείτε περισσότερα εδώ

googlecb95eb597669a27b