ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για Τζάκρη που συνέκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με τους νεκρούς του Εμφυλίου

2022-02-08

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρας Τζάκρη στη Βουλή όπου και συνέκρινε τους νεκρούς του Εμφυλίου Πολέμου με τους νεκρούς από την πανδημία.

Όλα συνέβησαν χθες Δευτέρα 08/02, όταν και από βήματος της Βουλής η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, επέρριψε ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σε λίγο κύριε υπουργέ, οι θάνατοι από Covid θα υπερβούν τους νεκρούς του Εμφυλίου».

Η κυρία Τζάκρη μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «η συγκάλυψη τόσων πολλών, θα έλεγα αποτρέψιμων θανάτων είναι αδύνατη ακόμη και από πιο οργανωμένα καθεστώτα παρασιώπισης».

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση της κυρίας Τζάκρη:

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από πλευράς του απαντώντας, αναρωτήθηκε πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, να συγκρίνει νεκρούς Εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας. «Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», υπογράμμισε ο υπουργός. Παράλληλα της υπενθύμισε αυτό, που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε, ότι το σύστημα καταγραφής θυμάτων covid της Μεγάλης Βρετανίας οδηγεί σε μείωση 20% των καταγεγραμμένων θανάτων σε σχέση με το δικό μας.

Για το θέμα επανήλθε σήμερα το κυβερνών κόμμα με τη Νέα Δημοκρατία να επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως έχει ξεπεράσει το στάδιο της εμμονής η «ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου». Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα - του τότε και του τώρα» ενώ τονίζεται πως «η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα - του τότε και του τώρα».

Στην συνέχεια η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως την ώρα που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα απέναντι στην πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε μία ολέθρια στάση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που «είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό».

Κλείνοντας το κυβερνητικό κόμματος τονίζει πως «(σ.σ. η αξιωματική αντιπολίτευση) θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημίας.

Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα - του τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του.

Πηγή:

https://eleftherostypos.gr/politiki/900290-skliri-anakoinosi-tis-nd-gia-tzakri-poy-synekrine-toys-nekroys-tis-pandimias-me-toys-nekroys-toy-emfylioy/

googlecb95eb597669a27b