ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Σκευωρία Novartis: Παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη “έδειξε” η αντεισαγγελέας

2022-06-14

Εδώλιο «δείχνει» η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή προτείνοντας στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των πρώην εισαγγελέων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, στην περίπου 300 σελίδων πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο σκέλος που αφορούσε τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιασμό του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους, η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Ειδικότερα, προτείνει να μην γίνει καμμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, Κώστα Βαξεβάνη.

Τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει αν στο Ειδικό Δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτή την κατηγορία. 

Πηγή:

https://tomanifesto.gr/eisaggeliki-protasi-gia-parapompi-sto-eidiko-dikastirio-ton-papaggelopoyloy-toyloypaki-ntzoyra-kai-manoli/


googlecb95eb597669a27b