ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

«Ράγισε» καρδιές 10χρονος από το Αρκαλοχώρι: Ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη τη λύρα που του στέρησε ο σεισμός (vid)-''Ημουν ΟΦΗ, αλλά επειδή ο κ. Μαρινάκης μάς βοήθησε για τα σχολεία μας έγινα Ολυμπιακός''!!

2021-12-27

Ο Χρήστος ζητά από τον Άγιο Βασίλη τη λύρα που χάθηκε στον σεισμό.

Συγκίνηση προκαλεί το γράμμα ενός 10χρονου από την Κρήτη, ο οποίος απευθυνόμενος στον Άγιο Βασίλη τού ζητά να του φέρει μία κρητική λύρα για να μπορεί να παίζει μουσική στους φίλους του.

Ο μικρός Χρήστος Ξανθός ζει με την οικογένειά του στους οικίσκους που στήθηκαν μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Μαζί με το σπίτι του χάθηκε και η αγαπημένη του λύρα.


Έτσι, αποφάσισε να απευθυνθεί στον Άγιο Βασίλη και με ένα γράμμα να του ζητήσει να του φέρει ό,τι του στέρησε ο εγκέλαδος.

«Αγαπητέ Άη Βασίλη, το όνομά μου είναι Χρήστος και είμαι 10,5 χρονών. Αν μπορείς να μου φέρεις μία λύρα επαγγελματική κριτικιά για να παίζω με τους φίλους μου. Αν μπορείς να μου τη εφέρεις στους οικίσκους των Σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου δίπλα στο Εκθεσιακό. Με αγάπη, Χρήστος Ξανθός».

Ο μικρός, μαθητής της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, αγαπάει τη λύρα, ζήτησε να μάθει από την πρώτη κιόλας τάξη του Δημοτικού.

Ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου τού στέρησε τη λύρα του, τώρα ζητάει μία νέα για να μπορεί να γεμίζει μουσικές το νέο του... χωριό, στους οικίσκους, όπου μένει με την οικογένειά του.

«Eγώ ως γνήσιος κρητικός ήμουν ΟΦΗ, αλλά επειδή ο κ. Μαρινάκης μάς βοήθησε για τους οικίσκους αλλά και για τα σχολεία μας έγινα Ολυμπιακός», λέει ο μικρός. 

Ο Άη Βασίλης άκουσε τον Χρήστο και είναι βέβαιο ότι θα του φέρει το αγαπημένο του παραδοσιακό μουσικό όργανο.

Πηγή:

https://www.gazzetta.gr/plus/2074250/ragise-kardies-10hronos-apo-arkalohori-zitise-apo-ton-agio-basili-ti-lyra-poy-toy
googlecb95eb597669a27b