ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Rafale: Αύριο στην Ελλάδα τα νέα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας

2022-01-18

Φτάνουν αύριο στην Τανάγρα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τα χαρακτηριστικά τους και η συμβολική διέλευση πριν την προσγείωση.

Στους ρυθμούς του Rafale κινείται η Πολεμική Αεροπορία καθώς αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου αναμένονται στην Ελλάδα τα πρώτα έξι προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη από τα συνολικά 24 που θα προμηθευτεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Τα πρώτα Rafale θα απογειωθούν νωρίς το πρωί από τη Γαλλία και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό θα φτάσουν στην Ελλάδα μετά από περίπου δυόμιση ώρες, ενώ σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού θα πραγματοποιήσπουν διέλευση πάνω από την Ακρόπολη πριν προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Εκεί από την επόμενη κιόλας μέρα θα ξεκινήσει η ένταξή τους στην 332 Μοίρα «Γεράκι» μετατρέποντας την Τανάγρα στην ισχυρότερη πτέρυγα μάχης της Π.Α. καθώς στη «γαλλική φωλιά» θα συγκατοικούν με τα Mirage 2000-5.

Τα πρώτα έξι Rafale, δύο εκ των οποίων διθέσια και τέσσερα μονοθέσια είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα και είναι στην έκδοση F3R ενώ στο πιλοτήριό τους θα βρίσκονται Έλληνες χειριστές που τον προηγούμενο χρόνο μαζί με τεχνικούς που θα αναλάβουν την συντήρηση εκπαιδεύτηκαν στη Γαλλία.

Τα χαρακτηριστικά του Rafale

Είναι ένα δικινητήριο, δελταπτέρυγο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, γαλλικής κατασκευής, που καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών αποστολών.

Μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα (omnirole), επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων.

Δύναται να φέρει έναν μεγάλο αριθμό όπλων, όπως τον πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor, τους πυραύλους MICA EM και IR, τον πύραυλο πλεύσης SCALP EG και τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet AM39 Block 2 Mod 2, καθώς επίσης και όπλα ακριβείας όπως GBU 12/16/24 και AASM, ενώ φέρει ένα πυροβόλο των 30 mm.

Πηγή:

https://www.ieidiseis.gr/ellada/127624/rafale-ayrio-stin-ellada-ta-nea-maxitika-tis-polemikis-aeroporias

googlecb95eb597669a27b