ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Προ των πυλών επίδομα 534 ευρώ και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

2022-01-10

Στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΪ την Πέμπτη, μετά τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 16η Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να εξετάσει τους τρόπους ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι βρίσκεται η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος των 534 ευρώ, το οποίο σήμερα χορηγείται κυρίως σε κλαμπ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Το επόμενο ζητούμενο είναι οι επιχειρήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να έχει προαναγγείλει μέτρα στήριξης για όσες έχουν υποστεί μείωση στους τζίρους τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το μέτρο αυτό θα έρθει λίγο αργότερα, αφού διαπιστωθεί πρώτα ποιες επιχειρήσεις επλήγησαν.

Παράλληλα, τρέχουν και οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία φαίνεται ότι θα έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου κάνουν λόγο για «επείγουσα» ανάγκη της διπλής αύξησης του κατώτατου μισθού, κοντά στα 700 ευρώ, και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο να ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις. Άλλωστε, υπάρχει το υπόβαθρο για να γίνει αυτό, καθώς το 2021 έκλεισε με ανάπτυξη πάνω από 8%, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4,5%-5%.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ερωτώμενος για το ποια αναμένεται να είναι τα νέα μέτρα στήριξης, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει εικασίες και θα τοποθετηθεί με ευθύνη στα τέλη της εβδομάδας.

Ο ίδιος βέβαια σημείωσε ότι πάντα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά διότι την τελευταία διετία η χώρα έχει περάσει από πολλές κρίσεις. «Δεν μπορώ να αποκλείσω οποιοδήποτε μέτρο εφόσον υπάρχει αβεβαιότητα στο υγειονομικό επίπεδο. Με γνώμονα τις εξελίξεις και βάση τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε».

Ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού επανέλαβε ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις δηλαδή ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα ώστε να υπάρξει και μία δεύτερη αύξηση του μισθού εντός του έτους.

Πηγή:

https://eleftherostypos.gr/oikonomia/884475-pro-ton-pylon-epidoma-534-eyro-kai-nea-ayxisi-tou-katotatou-misthou/