ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Πόσο ασφαλές είναι το password σας - Πως θα το κάνετε πιο ισχυρό

2021-12-18

Η λίστα με τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης 

Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαζόταν ένας υπολογιστής για να χακάρει τον ακριβή κωδικό πρόσβασής σας; H απάντηση είναι τρομακτική για τους περισσότερους από εμάς.

  • Ένας κωδικός με 8 τυπικά γράμματα περιέχει 209 δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς, αλλά ένας υπολογιστής μπορεί να τον υπολογίσει αμέσως.
  • Η προσθήκη ενός κεφαλαίου γράμματος σε έναν κωδικό πρόσβασης αλλάζει δραματικά τη δυνατότητα ενός υπολογιστή να σπάσει έναν κωδικό πρόσβασης, επεκτείνοντάς τον χρόνο υπολογισμού σε 22 λεπτά.
  • Ένας μακρύς συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, συμβόλων και αριθμών είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον κωδικό πρόσβασής σας πιο ασφαλή.
  • Ένας κωδικός πρόσβασης 12 χαρακτήρων που περιέχει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα, ένα σύμβολο και έναν αριθμό θα χρειαζόταν 34.000 χρόνια για να το σπάσει ένας υπολογιστής.

Η λίστα με τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης

Οι κωδικοί password, 123456, qwerty, όπως και όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που εμφανίζονται στη λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσυρθούν από τη χρήση. Ωστόσο ακόμη και ένας πιο ιδιαίτερος κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι εύκολο να σπάσει εάν ένα πρόγραμμα υπολογιστή έχει αυτήν την αποστολή, όπως γράφει το ertnews.


Όπως φαίνεται στα δεδομένα του ιστότοπου Security.org, η προσθήκη ακόμη και ενός κεφαλαίου γράμματος σε έναν κωδικό πρόσβασης μπορεί από μόνη της να αλλάξει δραματικά την ασφάλειά του. Στην περίπτωση ενός κωδικού πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων, μπορεί πλέον να χρειαστούν 22 λεπτά για να σπάσει, αντί για στιγμιαία σε ένα δευτερόλεπτο - μια αύξηση άνω του 1000%.

Αν και ο προστιθέμενος χρόνος σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα δεν είναι αρκετός για να καταλήξετε με έναν ικανοποιητικό κωδικό πρόσβασης, τα υψηλά οφέλη ασφαλείας από τη χρήση χαρακτήρων εκτός από πεζά γράμματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Όταν χρησιμοποιείτε τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα και έναν αριθμό, ένας κωδικός πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων θα χρειαζόταν 1 ώρα για να σπάσει. Προσθέστε ένα άλλο σύμβολο και χρειάζονται οκτώ ώρες. Για να κάνετε έναν κωδικό πρόσβασης πραγματικά ασφαλή, μπορούν να προστεθούν ακόμη περισσότεροι χαρακτήρες ή περισσότερα από ένα κεφαλαία γράμματα, αριθμοί ή σύμβολα. Ένας κωδικός πρόσβασης δώδεκα χαρακτήρων με ένα κεφαλαίο γράμμα, έναν αριθμό και ένα σύμβολο είναι σχεδόν άθραυστος, αφού ένας υπολογιστής χρειάζεται 34.000 χρόνια για να σπάσει.

Το πρόβλημα της ανθρώπινης μνήμης

Ωραία, καταλήξαμε στον ιδανικό κωδικό πρόσβασης. Πώς όμως θα τον θυμόμαστε;

Περισσότερα εδώ:

https://www.imerisia.gr/tehnologia/30401_poso-asfales-einai-password-sas-pos-tha-kanete-pio-ishyro

googlecb95eb597669a27b