ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Πολεμική Αεροπορία: Έλληνας και πάλι ο καλύτερος πιλότος στο NATO

2021-04-21

Έμπειροι, αφοσιωμένοι και με τις αερομαχίες στην καθημερινότητά τους.

Έλληνας είναι ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ για άλλη μία χρονιά και υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού».

Πρόκεται για τον Αναστάσιο Ανδρονικάκη, που αναδείχθηκε σε Best Worrior του ΝΑΤΟ, δηλαδή αυτός που ο κάθε ιπτάμενος εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στη μάχη. «Είναι τιμή μας που μας επιλέγουν για αυτό τον τίτλο, όμως εμείς αυτό που κάνουμε δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη δουλειά μας».

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται και το Σχολείο Όπλων Τακτικής, όπου οι ιπτάμενοι μελετούν και εκπαιδεύονται ακατάπαυστα.

Η συμμετοχή της «αφρόκρεμας» των πολεμικών αεροποριών του κόσμου στον Ελληνικό «Ηνίοχο» είναι η απάντηση του γιατί κάθε χρόνο στο Νατοϊκό σχολείο του λεγόμενου TLP που γίνεται στην Ισπανία, την πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα. Ο λεγόμενος Best Warrior, όπως ψήφισαν οι πιλότοι του ΝΑΤΟ, είναι Έλληνας. Είναι αυτός που ο κάθε ιπτάμενος εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στη μάχη.

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται και το λεγόμενο Ελληνικό "TOP GUN", εκεί όπου οι ιπτάμενοι μελετούν ατελείωτες ώρες και εκπαιδεύονται, μαθαίνοντας όλα εκείνα τα μυστικά που χρειάζονται ώστε να ξεχωρίζουν.

Το ραντεβού για τον «Ηνίοχο» της επόμενης χρονιάς ήδη σχεδιάζεται, με τους αεροπόρους να περιμένουν πως και πως τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα Γαλλικά Rafale. Στον επόμενο «Ηνίοχο» ήδη τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale θα έχουν προσγειωθεί στην Τανάγρα.

Πηγη- Newsbomb.gr.