ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών

2022-07-03

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού, μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαια ηθοποιός, η αγωνιστρια δημοκράτισσα, η αστειρευτη χοουμοριστα, η πολυτάλαντη συναδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

Την δεκαετία των 90's είχε γίνει ιδιαιτερα γνωστή και αγαπητή στο κοινό όλων των ηλικιών μέσα από τον τηλεοπτικό της ρόλο της «Ντένης Μαρκορά» στους «Δύο Ξένους».Πριν λίγο καιρό, η είδηση ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα είχε σκορπίσει θλίψη. Την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.

Λίγα λόγια για την πορεία της

Η Ντίνα (Κωνσταντίνα) Κώνστα (Σάμος 31 Δεκεμβρίου 1938-3 Ιουλίου 2022) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του '80 και του '90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο.Η Ντίνα Κώνστα είχε εκφράσει ανοιχτά τις πολιτικές της απόψεις. Είχε βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999,στις βουλευτικές εκλογές του 2000,και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Φιλμογραφία-Τηλεόραση

1976 Μια φορά κι έναν καιρό ΕΡΤ Επεισόδιο: "Ο φαντασμένος"
ΕΡΤ Επεισόδιο: "Τα Χριστούγεννα του μαστρο-Σουβλή"
1978-1979 Έρωτας και επανάσταση ΕΡΤ Βάβω Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1979-1980 Ο συμβολαιογράφος ΕΡΤ Ζηνοβία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1980 Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα ΕΡΤ Επεισόδιο: "Μόλις εκυκλοφόρησεν"
1980-1981 Για την τιμή και το χρήμα ΥΕΝΕΔ Επιστήμη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Οι Άθλιοι των Αθηνών ΕΡΤ Αννέτα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1981 Ο Κίτρινος Φάκελος ΕΡΤ Κατερίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Οι φρουροί της Αχαΐας ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1982 Ο Καπιταλιστής ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1982-1984 Το μινόρε της αυγής ΕΡΤ Ντίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1983 Η κυρία Κούλα ΕΡΤ Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1983-1984 Χατζημανουήλ ΕΡΤ Καμπουρίτσα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1984 Υπάλληλοι ΕΡΤ Αλεξάνδρα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Προς Οφρύνιο ΕΡΤ Φιφή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2 Επεισόδιο: "Ενοικιάζεται"
1985-1986 Χαίρε Τάσο Καρατάσο ΕΡΤ Χαρίκλεια Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1985-1988 Φρουτοπία ΕΡΤ Μαντάμ Πιπεριά (φωνή) 16 επεισόδια
1987 My Family and Other Animals BBC Λουγκαρέτζια 3 επεισόδια
Τα Καημένα ΕΡΤ Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1987-1988 Η αλεπού κι ο μπούφος ΕΤ2 Μερώπη Φόλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1988-1989 Το σπίτι της θείας ΕΤ2 Κούλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Σιγά η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1989 Ασημίνα Λαΐου ΕΤ3 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Το φεγγάρι των ξενιτεμένων ΕΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1990-1991 Το φάντασμα ΕΤ2 πεθερά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1991 Οι τρεις Χάριτες MEGA Νταϊάνα Κουτούπας 4 επεισόδια
1992 Πωλείται αγάπη ΕΤ1 Ευανθία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992-1994 Το Σόι Μας MEGA Ερασμία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993-1996 Το δις εξαμαρτείν MEGA Γιολάντα Ραγιά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997-1999 Δύο Ξένοι MEGA Ντένη Μαρκορά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998-1999 Πανδώρα και Πλάτωνας: Τα Φραουλόπουλα ΕΤ1 Μέριλιν (φωνή) Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999-2000 Οι Θειοσεβούμενοι STAR Βιργινία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2001 Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα STAR Πιπίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Τα χαϊδεμένα παιδιά ΕΤ1 Ζήνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2003 Μαμά + Γιός ΝΕΤ Ιουλία Χανιώτη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Κική Σκευάκη Επεισόδιο: "Η Εθιμοτυπική Πεθερά"
2004-2005 Ρεζερβέ ALPHA Περσεφόνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Ο θησαυρός της Αγγελίνας ΝΕΤ Αγγελίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2009 Τα Χρυσά Κορίτσια ΕΤ1 Σοφία Πρωταγωνιστικός Ρόλο

Πηγή:

https://el.wikipedia.org/