ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Περιφέρεια Ατικής: Η πρόληψη και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στο επίκεντρο του 2ου Forum ΣΠΑΥ

2023-01-24

Η πρόληψη και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στο επίκεντρο του 2ου Forum ΣΠΑΥ η έναρξη του οποίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑττικήςΓ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά με τους δήμους του ΣΠΑΥ και όλης της Αττικής για την προστασία των δασών και στην ασφάλεια των πολιτών»

 Η αναγκαιότητα συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κεντρικής Διοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία και τη σωτηρία των δασών, βρέθηκε στο επίκεντρο των τοποθετήσεων όσων συμμετείχαν στην έναρξη του 2ου Forum τουΣυνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ). 

Κεντρικό θέματου Forum το οποίο διεξάγεται το διήμερο (23-24/1) είναι «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας - Η επόμενη ημέρα». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την τοποθέτηση του συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για το σημαντικό έργο το οποίο έχει επιτελέσει σε συνεργασία με τουςσυναδέλφους του, ενώ επισήμανε ότι πρωτοβουλίες όπως η διεξαγωγή του forum συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών ζητημάτων και στην ουσιαστική λήψη μέτρων για την προστασία των δασών μας. 

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε, τόσο στα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιούνται για σημαντικά έργα προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών, όσο και στην ανάγκη θωράκισης του Υμηττού μπροστά στην κλιματική κρίση. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο Υμηττός έχει τεράστια περιβαλλοντική αξία για την Αττική και τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει καταρτήσει ένα σχέδιο για την προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και πλημύρες, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε έργα και προγράμματα που υλοποιούνται με την αξιοποίηση πόρων της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΠΑ στους11 δήμους του ΣΠΑΥ. Ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά και στο καθοριστικό ρόλο των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας. 

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/XKB_9cc9B2M

googlecb95eb597669a27b