ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 4/11 ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ|''Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ''   ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

2021-11-03

  Ο IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο του Γεώργιου Ι. Σκλαβούνου, Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την Επανάσταση. Ανατρέποντας τα κατά συνθήκη και κατά συνείδηση ψεύδη για το '21.

  Παρουσίαση βιβλίου: 4 ευρώ (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι ή αναψυκτικό ή ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί)

  Σημαντικές Πληροφορίες:

  Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ IANOS.GR Ή ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ

  ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ EMAIL ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.

  ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ:

  • Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή σας στον χώρο είναι υποχρεωτική.
  • Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους.
  • Η είσοδος στο χώρο επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Συναντήθηκα» με τον Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από τη μελέτη της τοπικής μου ιστορίας, τη μελέτη της Επτανήσου Πολιτείας, του Επτανησιακού ζητήματος και της Αγγλοκρατίας στα Επτάνησα. Ήταν η κατανόηση της αγγλικής πολιτικής στο Επτανησιακό και το Ελληνικό ζήτημα, ως πτυχών του Ανατολικού ζητήματος, που με οδήγησε στη μελέτη του Καποδίστρια και της πολιτικής του, στη μελέτη της αντιμετώπισής του στο πλαίσιο των αδυσώπητων ανταγωνισμών για τη λύση του άλυτου, μέχρι και σήμερα, Ανατολικού ζητήματος. Στη συνέχεια, η ανελέητη πολεμική εναντίον του Ιωάννη Καποδίστρια, οι αστήρικτες ύβρεις, το αντιεπιστημονικό πάθος απαξίωσής του με οδήγησαν στο να αναζητήσω τα αίτια αναπαραγωγής και διακίνησης του ψευδούς, κατά συνείδηση, κατηγορητηρίου σε βάρος του και να τοποθετηθώ τεκμηριωμένα απέναντι σε αυτό το κατηγορητήριο. Καρποί αυτής της αίσθησης χρέους, απέναντι στην ιστορική αλήθεια και απέναντι στο δικαίωμά μας στη Μνήμη υπήρξαν το βιβλίο μου Ο άγνωστος Καποδίστριας (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2011) και το ανά χείρας πόνημα. Με την πεποίθηση ότι η κατανόηση της αντιμετώπισης του Καποδίστρια και του ελληνισμού στην προσπάθεια μιας ελληνικής λύσης του Ανατολικού ζητήματος είναι αναγκαία και κρίσιμα χρήσιμη για το σήμερα, και με την πεποίθηση ότι η κυρίαρχη πρόσληψη της ιστορίας μας αποτελεί βασική συνιστώσα στη διαμόρφωση μιας ευρύτερα αποδεκτής στρατηγικής για την πορεία μας στον τρίτο αιώνα του ελεύθερου εθνικού μας βίου, εύχομαι καλή ανάγνωση.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γεώργιος Ι. Σκλαβούνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1943. Σπούδασε στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και τις ΗΠΑ (Georgia State University of Atlanta, Μ.Α.) Εργάστηκε επί 8 χρόνια στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) της Ε.Ε. ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε σε σημαντικές ομάδες εργασίας, όπως, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Ε.Ε - Κίνας και Ε.Ε - Ινδίας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα και τον ιδιωτικό τομέα. [...]