ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 13/11 ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΖΟΥΡΓΟΣ ''ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟΥ ΨΥΧΗΣ'' ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

2021-11-04

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού, «Περί της εαυτού ψυχής», από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα εσωτερικό χρονικό για τον τρόπο που ένας αντιγραφέας γίνεται συγγραφέας, ένα μυθιστόρημα οικογένειας, περιπέτειας και ελευθερίας, για το άλλο Βυζάντιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθείτο Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τονποιητή, διευθυντή του περιοδικού ΦΡΕΑΡ, Δημήτρη Αγγελή και τον Επικ. καθηγητής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α, Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Link προκράτησης:

https://www.ianos.gr/ticket1-isidoros-zourgos-peri-tis-eautou-psuchis-ekdoseis-pataki-13-11

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Μανουήλ Α΄ Κομνηνού, σε μια ερημική ακτή της Προποντίδας, ο Σταυράκιος Κλαδάς αναθυμάται τη μακρόχρονη ζωή του. Νοτάριος και αντιγραφέας ο ίδιος όλα του τα χρόνια, έχοντας μεταγράψει εκατοντάδες συγγράμματα αγίων και ελλόγιμων ανδρών, αποφασίζει, ελεύθερος πια, να συντάξει τη δική του χρονογραφία. Η γραφίδα του αφηγείται τη ζωή του, μια ιστορία εφηβικής μοναξιάς και χειρογράφων. μια περιδίνηση σε διανοητικά διλήμματα, διωγμούς, έρωτες και αγωνίες στην αυγή της δυναστείας των Κομνηνών στα τέλη του 11ου αιώνα. Η ζωή των απλών ανθρώπων κατά τη βασιλεία των Ρωμαίων, ο πολιτισμός του λόγου και της εικόνας, μα πάνω απ' όλα η αφή της μνήμης. Όλη η αγωνία του ανθρώπου σε ένα βιβλίο, που δεν αφηγείται μόνο την αναζήτηση της ουράνιας βασιλείας, αλλά μνημονεύει και την επίγεια ζωή και τη χοϊκή ψυχή. [...]

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο πατήστε εδώ:

https://www.ianos.gr/peri-tis-eavtou-psichis-0520994 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε εδώ: 

https://www.ianos.gr/events/isidwros_zourgos_-_%C2%ABperi_ths_eautou_%CF%88uxhs%C2%BB_-_ekdoseis_patakh_-_13-11/