ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Τι ισχύει για self test, τι απαγορεύεται - Όλα τα μέτρα

2021-06-13

Όλα έτοιμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις - Πότε θα κάνουν τα self test οι υποψήφιοι και πότε θα τα προμηθευτούν

Αντιμέτωποι με την πρόκληση των Πανελλαδικών εξετάσεωνβρίσκονται 110.000 υποψήφιοι στη χώρα μας, καθώς η ώρα έφτασε και την Δευτέρα 14 Ιουνίου, ξεκινούν επίσημα την διεκδίκηση μιας θέσης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Κρατώντας ανά χείρας την βεβαίωση του αρνητικού self testγια τον κορονοϊό, οι μαθητές θα πρέπει να βρεθούν στα σχολεία από τις 8 το πρωί. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσης το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας, μολύβι, γομολάστιχα και εφόσον το επιθυμούν νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

Την έναρξη της δοκιμασίας κάνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη (15/6) με τα Νέα Ελληνικά. Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, ενώ τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Τι ισχύει με τα self test

Την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις 3 επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης περισσοτερα εδω https://www.ethnos.gr/ellada/161301_panelladikes-exetaseis-2021-ti-ishyei-gia-self-test-ti-apagoreyetai-ola-ta-metra