ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Pandora Papers: Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα - Αποκαλύψεις αναμένονται από τα μέσα Οκτωβρίου

2021-10-04

Αναφορές και σε Έλληνες έχουν τα Pandora Papers, η δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύσαν χθες, Κυριακή, διεθνή ΜΜΕ και την οποία συντόνισε το Διεθνές Δίκτυο Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists - ICIJ).

Οι αποκαλύψεις της διεθνούς κοινοπραξίας με έδρα στην Ουάσιγκτον, εμπεριέχει τα ονόματα πάνω από 100 δισεκατομμυριούχων ολόκληρου του πλανήτη, πάνω από 35 (πρώην ή νυν) πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων, ισχυρών επιχειρηματιών, επιφανών προσωπικοτήτων και σταρ της μουσικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μεταξύ των 27.000 πραγματικών δικαιούχων offhsore εταιρειών που έχουν εντοπισθεί συμπεριλαμβάνονται και 283 Έλληνες.

Τα δεδομένα για κάποιους από αυτούς αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, στη λίστα με τα ονόματα των Pandora Papers δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός, γιa αυτό και στον χάρτη που δείχνει τη διασπορά των ονομάτων των πολιτικών ανά χώρα, η Ελλάδα έχει χρωματιστεί λευκή.

Ηχηρά ονόματα, υπόγειες διαδρομές

Για την έρευνα των Pandora Papers εργάστηκαν περισσότεροι από 650 δημοσιογράφοι από 117 χώρες και 150 δημοσιογραφικά Μέσα. Αποτέλεσμα αυτής είναι οι 6.500.000 φάκελοι των «Pandora Papers» με τις 30.000 offshore που χρησιμοποιούνται από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, ώστε να αποκρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

Περισσότερα εδώ:

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/284088/pandora-papers-vasiliades-proedroi-xoron-kai-alles-diasimotites-apekryptan-disekatommyria-dolaria-2