ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Ψυχική Υγεία για όλους: μεγαλύτερη επένδυση – μεγαλύτερη προσβασιμότητα

2021-10-10

"Ψυχική Υγεία για όλους: μεγαλύτερη επένδυση - μεγαλύτερη προσβασιμότητα": Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου. "Η απόφαση να δοθεί σε αυτή την ημέρα ο χαρακτήρας αυτός, σηματοδοτεί μια σημαντική ποιοτική στροφή στην αντίληψη που έχουν τα Κράτη, αλλά και οι παγκόσμιοι οργανισμοί, για τη σημασία της ψυχικής υγείας ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων", αναφέρει στο μήνυμά της η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Σημειώνει ότι σήμερα, η ψυχική υγεία είναι το πιο αδύναμο τμήμα των παγκόσμιων προσπαθειών για την ανάπτυξη της υγείας και είναι ο πρώτος τομέας ο οποίος πλήττεται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Η πρόσφατη εξάπλωση της πανδημίας της COVID-19 έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη προστασίας και προάσπισης της ψυχικής υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς εκατομμύρια πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με μία απειλή για την υγεία και τη ζωή τους, με πολλές συνέπειες και στην ψυχολογία τους αναφέρει η κ. Ράπτη.

Προσθέτει ότι "ο Π.Ο.Υ., για την ερχόμενη δεκαετία, περιέλαβε την έννοια "Mental Health for All" στους τέσσερις εμβληματικούς άξονες δράσης του. Η προαγωγή του θεσμού της Ψυχικής Υγείας συνιστά προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

Κύριος στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, τονίζει, είναι η ολιστική και προσανατολισμένη στον άνθρωπο προσέγγιση και η διασφάλιση της πρόσβασης όλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, για μια ζωή με υγεία και αξιοπρέπεια.

Περισσότερα εδώ:

https://www.capital.gr/epikairotita/3486915/pagkosmia-imera-psuxikis-ugeias-psuxiki-ugeia-gia-olous-megaluteri-ependusi-megaluteri-prosbasimotita

googlecb95eb597669a27b