ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί επιστολή Συνταγματολόγων (για Ντογιάκο) με περιεχόμενο που δεν εκφράζει κάποιους από αυτούς

2023-01-22

«Η προηγούμενη τριετία σημαδεύτηκε από μια σειρά αστάθμητων και απρόβλεπτων κρίσεων. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως όλα έγιναν τέλεια. Όχι μόνο παραδεχτήκαμε τα λάθη μας, με πρώτο τον πρόεδρό μας, αλλά τα διορθώσαμε έμπρακτα για να πάμε μπροστά τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λένε μεγάλα λόγια», δηλώνει σε συνέντευξή του στο libre ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Τονίζει ότι στόχος του κόμματος στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία και προσθέτει ότι αυτό που θα κρίνει την έκβαση των εκλογών θα είναι η απάντηση στο ερώτημα:

«Ποιο είναι το κόμμα που μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα;».

-H γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στον νομικό και πολιτικό κόσμο, μάλλον βλάπτει την κυβέρνηση, καθώς δημιουργεί υπόνοιες για «παρεμβάσεις» και προσπάθεια ενός νέου ελέγχου του σκανδάλου των υποκλοπών με τη χρήση του predator. Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να διευκολύνει το έργο της ΑΔΑΕ; Ποιο είναι το σχόλιο σας;

Δεν είναι στην αρμοδιότητα της Κυβέρνησης να υποδεικνύει ούτε σε έναν εισαγγελικό λειτουργό, πολλώ δε μάλλον στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ούτε στην ΑΔΑΕ τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν.

  • Ο νόμος ο οποίος έχει ψηφιστεί είναι ξεκάθαρος και οριοθετεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το αν παρακολουθείται ή όχι. Το Σύνταγμα παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον κοινό νομοθέτη να εξειδικεύσει το πλαίσιο αυτό.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές αυτό που είδαμε όλοι μας: ότι η επιστημονική άποψη ενός λειτουργού της Δικαιοσύνης αποτέλεσε αφορμή για την «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Είναι λοιπόν, πασιφανής η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την συγκεκριμένη γνωμοδότηση και μάλιστα μεταχειριζόμενοι μια επιστολή που υπέγραψαν Συνταγματολόγοι, ορισμένοι εκ των οποίων λίγες μέρες μετά με δημόσιες τοποθετήσεις τους είπαν πως το περιεχόμενο της επιστολής δεν τους εξέφραζε.

Δείτε περισσότερα εδώ: libre.gr

googlecb95eb597669a27b