ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ-Άρθρο του κ.Γιάννη Μαραγκούλη

2022-02-21

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ 

Είναι πράγματι οξύμωρο το γεγονός την ίδια στιγμή που η Αριστερά ευαγγελίζεται ένα νέο πολιτικό ήθος στην καθημερινότητα να αυτοακυρώνεται.
Και μπορεί να μιλάει για μαύρη σελίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ζητάει συνεχώς εκλογές ,να τάζει λαγούς και πετραχήλια , όμως πίσω από την φρασεολογία που χρησιμοποιεί και τις πλαστές ταμπέλες περί υπεράσπισης της ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύεται περίτρανα το προσωπείο της.
Πίσω από την λεοντή του κοινοβουλευτισμού ασκεί μία αντιπολίτευση με ορισμένες αντιδημοκρατικές τάσεις. Καμία δημοκρατία δεν είναι τέλεια, αλλά δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι την επόμενη φορά που θα γίνει κυβέρνηση η αριστερά θα επιδιώξει να ελεχθούν οι αρμοί της εξουσίας.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για διάλυση του κοινωνικού κράτους όταν η ίδια η αριστερά με μία καταθλιπτική φοροκαταπίεση , αντιπαραγωγική δράση του κομματικοποιημένου κράτους, και τις μαρξιστικές καταβολές τους, διέλυσε το κοινωνικό ιστό της χώρας και οδήγησε την χώρα στην οικονομική ασφυξία.

Μιλούν για μία καταστρεπτική φιλελεύθερη πολιτική όταν το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη αποδείχτηκε ένα στημένο πολιτικό στοίχημα που παίχτηκε δυστυχώς πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού
.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι καμία σοβαρή επένδυση δεν πραγματοποιήθηκε επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ , αφού οι ίδιοι έβαζαν φρένο σε κάθε απόπειρα να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία στον τόπο μας .

Με δήθεν οικολογικές επινοήσεις ,με αμοιβαίες παραπομπές, με χίλιες αναβολές και παρεκκλίσεις, με την σαδιστική ανακάλυψη διαρκώς νέων εμποδίων ματαίωναν το ζήλο ακόμη και του πιο αισιόδοξου επενδυτή.

Με μία λαικίστικη συνθηματολογία και υποκινούμενες αντιδράσεις επιχειρούν να περισώσουν ότι μπορούν από την αναχρονιστική τους πολιτική στην παιδεία, το ασφαλιστικό το εργασιακό με απώτερο στόχο το κομματικό τους συμφέρον.Τι να τους κάνεις τους εχθρούς όταν έχεις τέτοιους φίλους, και αναφερόμαστε στην πρόσφατη επικίνδυνη εθνικά θέση της αντιπολίτευσης για τα εξοπλιστικά- ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός- αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον.

Μήπως ζουν σε άλλη χώρα και δεν το γνωρίζουμε? Και τελευταίο τους αντιπολιτευτικό παραπλανητικό χαρτί η ακρίβεια και οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης με την αύξηση του πληθωρισμού . Είναι πράγματι , ενδεικτικό το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην Ευρώπη βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών φτάνοντας το 5,1% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα. Στις Η.Π.Α. έφτασε το 7,5% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο που είναι τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ έφτασε στο 6,6% τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 1991.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη χώρα μας -όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ- ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση στο 6,2% γεγονός που οφείλεται κατά τα 2/3 στις τιμές τις ενέργειας που αθροιστικά επηρέασαν κατά 4,25 μονάδες τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου του 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

Είναι λοιπόν λογικό ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί πλήρως, αυτό το κύμα των ανατιμήσεων, που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (ενέργεια, αύξηση των τιμών πρώτων υλών, του κόστους μεταφοράς, στις επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής λόγω πανδημίας).

Ωστόσο η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη και έχει λάβει στοχευμένα μέτρα σύμφωνα με τα δημοσιονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση μέρους των ανατιμήσεων στην ενέργεια ,ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών -σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το γ' τρίμηνο του 2021- σημείωσε ετήσια αύξηση κατά 4,7% που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη, έξι φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που ήταν μόλις στο 0,8%.
Μία πραγματικότητα με πραγματικούς όρους της κοινωνίας που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν παρά την στημένη αντιπολιτευτική αριστερή καταιγίδα.

Στην περίπτωση της Αριστεράς αρμόζει απόλυτα ο χαρακτηρισμός Κουάγκος.Και επειδή κάποιος θα ρωτήσει τι είναι εξηγούμε:Στην Αγγλία επί εποχής Θάτσερ τα άχρηστα και απίθανα-μαιμού συμβούλια-συνέδρια ονομάστηκαν ειρωνικά κουάγκος από το όνομα ενός ζώου που έχουν εκλείψει πριν από καιρό..


Γιάννης Μαραγκούλης

googlecb95eb597669a27b