ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Οικονόμου για Ερντογάν: Χρειάζεται θράσος να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα όποιος παραβιάζει τη νομιμότητα

2022-09-22

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από την Τρίτη στη Νέα Υόρκη όπως είναι γνωστό και θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Θα αναδείξει το ρόλο της πατρίδας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και στις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας». 

Πρόσθεσε ότι μιλώντας χθες στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του πρωθυπουργού ομογενειακές οργανώσεις ο πρωθυπουργός «διακήρυξε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας κι ότι οι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχίας της Ελλάδος είναι εντελώς απαράδεκτες».

Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Bloomberg «έδωσε μια πρώτη απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο υπογραμμίζοντας ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά δείχνει ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε 'δυτική συμμαχία' με τους όρους που γνωρίζουμε».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες ενώ στη χθεσινή δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ «ο πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο».

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://tomanifesto.gr/live-i-enimerosi-apo-ton-kyvernitiko-ekprosopo-gianni-oikonomoy-40/


googlecb95eb597669a27b