ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Οι κινήσεις-ματ που θα φέρουν τη δεύτερη 4ετία

2022-06-14

Ιδιαίτερο βάρος δίνει ο πρωθυπουργός στα κοινωνικά προβλήματα και την περιφέρεια, ενώ στο επίκεντρο τίθενται ο πολίτης και η άμβλυνση των ανισοτήτων.

Από το Συνέδριο της ΝΔ στις αρχές Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να μιλά για το κυβερνητικό σχέδιο και τις προτεραιότητές του κατά τη δεύτερη τετραετία. Από τότε οι κινήσεις, οι εξαγγελίες και όλη η στρατηγική του είναι με το βλέμμα στη δεύτερη κυβερνητική θητεία.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο των εκλογών, αυτή η στρατηγική δεν πρόκειται να αλλάξει. Kάθε μέρα θα αξιοποιείται για να προβάλλονται όσα έγιναν από το 2019 και όσα σχεδιάζονται για την επόμενη διακυβέρνηση.

Μεταρρυθμίσεις

«Τίποτα δεν καταδεικνύει ότι το κυβερνητικό έργο σταματά. Είναι σε διαβούλευση ο νόμος για την παιδεία, ψηφίζονται στη Βουλή συνεχώς σημαντικά νομοσχέδια, η κυβέρνηση ασχολείται καθημερινά, προσπαθεί καθημερινά να βρει τρόπους να μετριάσει το αποτύπωμα της εισαγόμενης ακρίβειας στη ζωή των πολιτών, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, πριν από λίγο καιρό ψηφίσαμε σημαντικά νομοσχέδια που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, προγραμματίζεται η ψήφιση επίσης σημαντικών νομοσχεδίων το επόμενο διάστημα, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο και ο κυβερνητικός προγραμματισμός. Και παράλληλα προγραμματίζουμε και τις προτεραιότητές μας γιατί έτσι πρέπει να κάνει κάθε σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, εφόσον οι Eλληνες πολίτες μας εμπιστευτούν ξανά στις εκλογές του 2023 για κινήσεις άμεσες, γρήγορες, καθοριστικές σε πτυχές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι και πριν από τις εκλογές του 2019 είχε προηγηθεί αντίστοιχη προετοιμασία η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να «τρέξει» η κυβέρνηση γρήγορα το πρόγραμμά της.

Ετσι διόλου τυχαίες δεν είναι οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού στην περιφέρεια και οι ανακοινώσεις πολιτικών που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έρχονται να επιλύσουν σε ορισμένες περιπτώσεις χρόνια προβλήματα. Για παράδειγμα, η διεύρυνση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων, το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξασφάλιση φθηνής στέγασης σε νέους ανθρώπους, οι αλλαγές στην υγεία με επίκεντρο τον προσωπικό γιατρό και τον νέο νοσοκομειακό χάρτη, η επέκταση του δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου όπως συμβαίνει για τον καρκίνο του μαστού και για άλλες μορφές κακοήθειας, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η αντιμετώπιση του δημογραφικού και η επιτάχυνση στις κατασκευές μεγάλων έργων υποδομής όπως για παράδειγμα ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης είναι μερικές από τις κυβερνητικές προτεραιότητες που έχουν ορίζοντα δεύτερης τετραετίας.

Παράλληλα, σταδιακά και επίσης καθόλου τυχαία, άρχισαν οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Πιο πρόσφατη η απόφαση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, στην Ανατολική Αττική η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και στην Εύβοια η δικηγόρος και πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Προ ημερών ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες σχετικές ανακοινώσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://tomanifesto.gr/oi-kiniseis-mat-poy-tha-feroyn-ti-deyteri-4etia/


googlecb95eb597669a27b