ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απο΄ τον Δήμο Αγίου Δημητρίου

2022-03-08

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας καλούμε στο Δημαρχείο στις 18:30, όπου ο Δήμος μας μαζί με όλες και όλους εσάς θα ενώσει τη φωνή του με το κίνημα Strong me και με άλλους 30 Δήμους -υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)- ενάντια στην έμφυλη βία.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη

Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.
Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο τη νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Πες την με το όνομά της: Γυναικοκτονία

🟣 Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα συνδεθεί διαδικτυακά με τους Δήμους που συμμετέχουν στο δρώμενο και, από τις εμβληματικές "Ομπρέλες" στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία των 30 πόλεων σε όλη την χώρα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα τη ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

🟨 Συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:30, με φόντο τις "Ομπρέλες" του Ζογγόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι οι γυναίκες που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να "αλλάξουμε" ως κοινωνία, ενώ εκπρόσωποι των 30 Δήμων από όλη την χώρα που συμμετέχουν στην καμπάνια, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα

🟣 Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αποτίει φόρο τιμής σε εκείνες που δεν είναι πλέον μαζί μας δημιουργώντας ένα μνημείο-γροθιά με ταυτόχρονη φωταγώγηση τόσο του μνημείου όσο και του Δημαρχείου.
🟨 Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.
Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου.
🟣 Στο τέλος του δρώμενου θα παρακολουθήσουμε την εμβληματική ταινία «Σουφραζέτες» στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

googlecb95eb597669a27b