ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ο Τσίπρας που νίκησε τον Τσίπρα αισθάνεται “δικαιωμένος”

2022-05-20

Ο προβληματισμός δε "χωράει" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό, τουλάχιστον από ψυχολογικής άποψης, είναι καλό για τα μέλη του, καθώς επιμένουν να ζουν στο "ροζ" συννεφάκι της δικής τους πραγματικότητας, η οποία "βλέπει" τον ΣΥΡΙΖΑ ως "το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας". Αυτή την ερμηνεία έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής για την εκλογή προέδρου - στην οποία έτρεχε μόνος του - και Κεντρικής επιτροπής.

Και σε αυτό το μοτίβο συνεχίζει, παρά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με διπλοψηφίες και αθρόα προσέλευση στην κάλπη Πακιστών και λοιπών φιλικών δυνάμεων μεταναστών.

Σε συνέντευξή του στον "Real Fm" και στον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε "δικαιωμένος" γιατί του βγήκε το ρίσκο, της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως είπε, μετά τη εκλογή «αντιστοιχίζεται ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» που εμπιστεύθηκε το κόμμα στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά που ήταν και προσωπικό του στοίχημα από την βραδιά των εκλογών του 2019.

Ανέφερε δε ότι το στοίχημα της συμμετοχής ήταν ρίσκο γιατί «δεν υπήρχε ανθυποψήφιος, δεν υπήρχε αμφισβήτηση, αλλά και γιατί δεν κάναμε ότι έκαναν άλλα κόμματα, να προσκαλέσουμε τους φίλους να ψηφίζουν», αφού όσοι συμμετείχαν γράφτηκαν σαν μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τον τόπο με 30.000 μέλη, πριν την εσωκομματική εκλογή είχε 60.000 μέλη και τώρα έχουμε 170.000 μέλη, σχεδόν τριπλασίασε τα μέλη. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος αυτός ήλθε για να μείνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μία σταθερή σχέση με την κοινωνία». Στο ερώτημα πως εξηγεί την απουσία ανθυποψηφίου απάντησε: «υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη αλλά τώρα δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση, γιατί δεν υπάρχει διαφορετικό στρατηγικό και πολιτικό σχέδιο στο κόμμα, αλλά αυτό έκανε πιο δύσκολη την συμμετοχή».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη στην διαδικασία για την Κεντρική Επιτροπή, την εκλογή στις πρώτες θέσεις γυναικών υποψηφίων-σε Αττική και Θεσσαλονίκη - καθώς και την σημασία της εσωκομματικής δημοκρατίας που ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλα κόμματα.

Πηγή:

https://tomanifesto.gr/o-tsipras-poy-nikise-ton-tsipra-aisthanetai-dikaiomenos/

googlecb95eb597669a27b