ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ο ρόλος της Εκκλησίας και η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο 

2021-12-15

Η χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός συμμετέχει στις εργασίες της.

Το πιο σημαντικό όμως, πέραν των ισχυρών συμβολισμών, είναι η κοινή διαπίστωση πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την ανάγκη να επιδειχθεί ιδιαίτερη επιμονή στη γενική προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, καθώς και στην πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Πολιτεία και Εκκλησία της Ελλάδος, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων και αρμοδιοτήτων τους, αντιμετωπίζουν την πανδημία, αλλά και όσους την εργαλειοποιούν. Η ηγεσία της Εκκλησίας, με πρωτοστάτες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και φωτισμένους ιεράρχες, όχι απλώς έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, αλλά με το δημόσιο λόγο και το παράδειγμά της συνδράμει το έργο της Πολιτείας και των επιστημόνων, προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Υπάρχει, ωστόσο ένας σημαντικός αριθμός, κυρίως κληρικών και μοναχών, αλλά και ορισμένοι αρχιερείς, οι οποίοι, επηρεασμένοι από θρησκοληψίες και θεωρίες συνωμοσίας, αρνούνται να εμβολιαστούν και δυστυχώς πολλές φορές πληρώνουν με τη ζωή τους ή με βαριά νόσηση την άρνησή τους αυτή. Αλλοι κηρύττουν κατά του εμβολίου, επικαλούμενοι ανύπαρκτους λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με τη θρησκεία και παίρνοντας κυριολεκτικά ανθρώπους στο λαιμό τους.

Η ηγεσία της Εκκλησίας έχει σημαντικό ρόλο στο να εμβολιαστούν κατ' αρχάς όλοι οι ιερείς, αλλά και να βοηθήσει στο έργο των εμβολιασμών, μετατρέποντας ακόμα και ενορίες σε εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να σωθούν πιστοί. Εχει χρέος η επίσημη Εκκλησία να πράξει το σωστό, εφαρμόζοντας στην πράξη τον ευαγγελικό λόγο, και απέναντι σε μειοψηφίες που παίζουν πολλαπλασιαστικό ρόλο σε τοπικές κοινωνίες και να διδάξει το μήνυμα του χριστιανισμού, που είναι η αγάπη προς τον πλησίον και η οποία εν προκειμένω εκφράζεται με τον εμβολιασμό που σώζει ζωές.

Επιπλέον καλείται να εξηγήσει ακόμα πιο καθαρά στον κόσμο ότι θρησκεία και επιστήμη δεν είναι έννοιες αντικρουόμενες, αλλά συνεργάζονται αρμονικά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία είναι το υπέρτατο αγαθό. Γι' αυτό και το εμβόλιο είναι δώρο της επιστήμης, αλλά και δώρο Θεού.

Πηγή:

https://eleftherostypos.gr/h-thesi-mas/870901-o-rolos-tis-ekklisias/