ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ - Άρθρο του Γιάννη Μαραγκούλη

2022-09-19

Κατά μία, δε, όχι ανερμήνευτη σύμπτωση ,μέσα στην ιστορία, ο αριστερός λόγος συνδέεται με τα ολοκληρωτικά ,τα μονοκομματικά και τα δημαγωγικά καθεστώτα. Λόγος απόλυτος, ταξικός, διχαστικός, συνδέεται απόλυτα με την απολυταρχική και μονοπρόσωπη εξουσία.

Ο άλλος λόγος ο ανθρώπινος ο φιλελεύθερος ,αντίθετα συμπορεύεται με καθεστώτα ζύμωσης, σύνθεσης και ρεαλιστικών αποφάσεων. Παρατηρώντας λοιπόν τις ομιλίες τόσο του Πρωθυπουργού όσο του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, εύκολα μπορείς να διακρίνεις την ποιοτική απόσταση κουλτούρας και πολιτισμού που χωρίζει τους δύο ηγέτες, εύκολα μπορείς να αντιληφθείς την πολιτική διαφορά των δύο ανδρών και εύκολα μπορείς να συμπεράνεις για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί στις επόμενες εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕθ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον , το αίσθημα της ευθύνης , χωρίς έπαρση παρουσίασε τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού έργου βάση των δυνατοτήτων της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως την βούληση του να βρεθεί δίπλα στο πολίτη. Αντιθέτως ο Αλέξης Τσίπρας, κακό κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ , για πολλοστή φορά επιβεβαίωσε την αδυναμία του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως να δικαιώσει όλους εκείνους που τον θεωρούν δεύτερη πολιτική επιλογή... αφού ο μοναδικός του στόχος είναι η αναρρίχηση στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο.

Και μόνο ο ισοπεδωτικός ρόλος της αριστερής προπαγάνδας που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να χτυπήσει προεκλογικά την κυβέρνηση στο όνομα της άρσης του κοινωνικού κακού, της κοινωνικής αδικίας είναι ενδεικτικό παράδειγμα μίας κακόγουστης και αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, μίας εκφυλιστικής προοδευτικής κατάστασης, που καταλήγει στο απόλυτο κακό, στο στένεμα της πολλαπλότητας.

Τελικά όλο αυτό το σύνολο των αριστερών προθέσεων αλλαγής, καταλήγει σε ένα απρόσωπο και αφηρημένο ανθρωπισμό σύμφωνα με τα αριστερά δεδομένα, όπου στην ουσία αγνοείται ή και συντρίβεται ο καθημερινός άνθρωπος , έστω και εάν διαλαλείται η καλλιτέρευση της ζωής του και η απόδοση της χαμένης ευτυχίας του όπως έκανε και .. επί διακυβέρνησης του!!! Απέναντι λοιπόν σε παρόμοιες καταστάσεις του σήμερα, αφού ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο , χρειάζεται η τόλμη του να καταλαβαίνουμε .Να μην εθελοτυφλούμε και κυρίως να αποφασίζουμε ορθά.. αντισταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά... Την αριστερά δεν είναι δύσκολο να την καταλάβουμε .

Η δυσκολία βρίσκεται στο να καταλάβουμε, γιατί δεν μας ταιριάζει είχε πει κάποτε χαρακτηριστικά ο Αλαίν Μπεζανσόν. Όμως σήμερα και αυτό έχει ξεπεραστεί γιατί έχει βοηθήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με την πορεία του και την έχει αποτελειώσει πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την έμπρακτη ιδεολογία του.Με ένα Έλληνα Πρωθυπουργό σοβαρό, μετρημένο. συνεπή που λειτουργεί έχοντας επίγνωση της κατάστασης και από την άλλη ένα Αλέξη Τσίπρα που με μία ακατάσχετη φλυαρία, που κοιτάζει τα θέματα, κάθετα και οριζόντια, νεολογεί ,κάνει δηλώσεις συγκινημένος αλλά στις πράξεις χωλαίνει. μένοντας σε εκθέσεις ιδεών .

Με ένα Κυριάκο Μητσοτάκη που τολμά και ρισκάρει, που αντιστέκεται στο παρελθόν και το πολιτικό πισωγύρισμα, που απαντά στη πραγματικότητα και ένα προοδευτικό μέτωπο που με την παραπλάνηση και το καμουφλάζ της Δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών ψάχνει για πελάτες και εκλογικούς στρατιώτες.. Αναμφίβολα κλειδιά που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών αφού πολιτικά όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει, αφού τα στάνταρ αλλάξανε και μοναδικός αντίπαλος είναι η ίδια η πραγματικότητα που δεν αρέσκεται και δεν συμβιβάζεται με αριστερές χυδαίες ισοπαλίες...

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιωματικά έχει το πρώτο λόγο!!! 

Γιάννης Μαραγκούλης
Γιάννης Μαραγκούλης
googlecb95eb597669a27b