Νέα μέτρα: Rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους - Κρίσιμα 24ωρα για Μύκονο

2021-07-22

Καμπανάκι για τους πολίτες άνω των 40 που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

 Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς σε όλη τη χώρα θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα ένα self test και ένα rapid test για κορονοϊό.

Παράλληλα, Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν το αν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο για περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού θα αρθούν ή θα συνεχιστούν. Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το μίνι lockdown στο νησί απέδωσε καθώς τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά τόνισε ότι η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη.

«Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα στη Μύκονο, αυτοί που μας εγκαλούν θα έλεγαν γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Περισσότερα εδώ:https://www.ethnos.gr/ellada/167229_nea-metra-rapid-test-gia-anemboliastoys-ergazomenoys-krisima-24ora-gia-mykono