ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

ΝΔ: «Τα 13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπλαση στο Μάτι»

2022-02-06

«ΣΥΡΙΖΑ και υποκρισία: έννοιες ταυτόσημες» αναφέρει το κυβερνών κόμμα

Για την ανάπλαση στο Μάτι η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, παρουσιάζοντας τα «13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ» για το σχέδιο ανασυγκρότησης στις πυρόπληκτες περιοχές.
Η ανάπλαση στο Μάτι με δωρεά της Κύπρου και η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει το Μνημόνιο Συνεργασίας Αθήνας-Λευκωσίας, έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«ΣΥΡΙΖΑ και υποκρισία: έννοιες ταυτόσημες» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για τα έργα ανάπλασης στο Μάτι.

«ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία: έννοιες αντίθετες» προσθέτει. «Τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ούτε τα voucher για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς. Σήμερα το τερμάτισε καταψηφίζοντας και τα έργα ανάπλασης για το Μάτι. Κάθε σχόλιο περιττεύει» αναφέρει επίσης.

ΝΔ: Η ανάπλαση στο Μάτι και τα 13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, για «13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα ανασυγκρότησης στο Μάτι, τα οποία καταψηφίζει» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Fake News.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου της ΝΔ αναφέρει:

Η κυβέρνηση άλλαξε τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού υπήρχε συνεννόηση η δωρεά των 11 εκατ. ευρώ να διατεθεί για νοσοκομείο και όχι κατοικίες στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές του 2018. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άλλαξε τη συμφωνία με την Κύπρο για το που θα διατεθούν τα χρήματα αλλά χρειάστηκε να αναθερμάνει την πρόθεση αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί είχε περάσει μεγάλο διάστημα χωρίς κανέναν σχεδιασμό από μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεννόηση, που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε, ούτε ήταν γνωστή στην κυβέρνηση αλλά ούτε και από την έρευνα που έγινε για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η δωρεά εντοπίστηκε κάποια ειδική ανάγκη για νοσοκομείο στην περιοχή.

Δεν υπάρχει εικόνα για το τι έχουν γίνει τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού για το Μάτι. Η πραγματικότητα είναι ότι ο λογαριασμός σήμερα έχει υπόλοιπο 24,4 εκατ. ευρώ. Από τις 18 Ιουλίου 2019 έχουν διατεθεί 821.000 ευρώ για αμοιβή 11 μελετών, οι οποίες ανατέθηκαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την υλοποίηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ). Επίσης, 550.000 ευρώ κάλυψαν αποζημιώσεις αποκατάστασης χώρου και νόμιμης περίφραξης των πυρόπληκτων και τέλος 6,2 εκατ. ευρώ κάλυψαν τις δαπάνες υλοποίησης του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής από το ΤΕΕ.

Δεν υπάρχει Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για το οποίο η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο, άρα χωρίς αυτό δεν μπορούμε να συζητάμε ούτε για ρυμοτομικό σχέδιο ούτε για κατοικίες. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευσή της. Το ΕΠΣ έχει ήδη καταρτιστεί. Η ανάθεση εκπόνησης του ΕΠΣ έγινε στο ΤΕΕ και μετά από μεγάλη διαβούλευση οριστικοποιήθηκε και εστάλη για έλεγχο του Π.Δ. στο ΣτΕ. Επίσης, το Ειδικό Χωρικό έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη το Σχέδιο Εφαρμογής.

4. Το Ρυμοτομικό Σχέδιο έχει ξεκινήσει χωρίς να βγει το Προεδρικό Διάταγμα. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει συνταχθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο και η Πράξη Εφαρμογής για την περιοχή εφαρμογής του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης πληγέντων μόνο, αποκλειστικά για εξοικονόμηση χρόνου στην υλοποίηση του προγράμματος. Παρά ταύτα προϋπόθεση για την ανάρτηση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου είναι η έγκριση του ΠΔ για το ΕΠΣ Μάτι. Το ΡΣΕ θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και ο διαγωνισμός για την μελέτη-κατασκευή των κατοικιών θα ολοκληρωθεί στο α' εξάμηνο του 2023.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.athensvoice.gr/politics/744547-nd-ta-13-fake-news-toy-syriza-gia-tin-anaplasi-sto-mati

googlecb95eb597669a27b