ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Moskvich, τεθωρακισμένα και η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ

2022-06-06

Με μεγάλη ευκολία τα στελέχη του Αλέξη Τσίπρα θα επιχειρήσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο ή να ισορροπήσουν σε μια ανύπαρκτη διαχωριστική γραμμή.

Ο πρόεδρος Ronald Reagan, του οποίου η θητεία θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη, ήταν μεγάλος χωρατατζής. Σε κάποιο από αυτά τα επίσημα δείπνα όπου οι καλεσμένοι πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια και φοράνε παπιγιόν, θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στη Σοβιετική Ενωση, τους είπε την εξής ιστορία:

Στη Σοβιετική Ενωση, για να αποκτήσει ένας Ρώσος αυτοκίνητο, έπρεπε να το προπληρώσει και να περιμένει δέκα ολόκληρα χρόνια για να το παραλάβει. Ενας Ρώσος, αφού μάζεψε τα χρήματα, πήγε στο κρατικό κατάστημα για να παραγγείλει το αυτοκίνητό του. Αφού καταμετρήθηκαν τα ρούβλια, ο υπάλληλος του έδωσε τη σχετική απόδειξη και του είπε να περάσει ακριβώς την ίδια μέρα σε δέκα χρόνια για να παραλάβει το αυτοκίνητο. Ο πελάτης τότε τον ρώτησε: «Πρωί ή απόγευμα;» Εκπληκτος ο υπάλληλος τον ρώτησε: «Υστερα από 10 χρόνια, τι σημασία έχει αν είναι πρωί ή απόγευμα;» Τότε, ο πελάτης του απάντησε με κατεβασμένα τα μάτια: «Ξέρετε, την ίδια μέρα θα έλθει στο σπίτι ο υδραυλικός!»

Τα γέλια και τα χειροκροτήματα που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. Ο Reagan με ένα ανέκδοτο περιέγραψε την πραγματική κατάσταση στη Σοβιετική Ενωση. Θα απορείτε φυσικά γιατί θυμήθηκα αυτήν την ιστορία. Ο καλός μου φίλος, Δημήτρης Καμπουράκης, ανέβασε ένα άρθρο στο Liberal.gr με τίτλο: «Τι είναι το τσοκ; Ρωτήστε τον παππού σας», όπου μιλά για τα ρωσικά αυτοκίνητα Moskvich και τα συνδέει με την αποστολή των πεπαλαιωμένων ανατολικογερμανικών τεθωρακισμένων, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν το 1973 και τα οποία στέλνουμε στην Ουκρανία για βοήθεια. Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα από αυτό το κείμενο σαν εισαγωγή στο θέμα: «[...] Εχουν περάσει 26 χρόνια από τότε, αλλά το θέαμα με είχε σόκαρε. Είχαν βγει όλα τα οχήματα από τα στρατόπεδα για να πάνε στα προκαθορισμένα σημεία για την άμυνα του νησιού, τα μισά απ' αυτά έμειναν κι ήταν οι άκρες των δρόμων του νησιού γεμάτες από εγκαταλελειμμένα οχήματα που είχαν πεταχτεί στα χαντάκια να περάσουν τα υπόλοιπα που λειτουργούσαν ακόμα. Κόβω το κεφάλι μου ότι επρόκειτο για τα ίδια τεθωρακισμένα που σήμερα δίνουμε στους Ουκρανούς, εξάλλου και τότε 25ετίας ήταν.[...]

Στα κάγκελα

Αυτά τα σαράβαλα είναι τα οχήματα που ανταλλάξαμε με νεότερα από τους Γερμανούς και βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στα κάγκελα ότι απεμπολάμε τη θωράκιση των νησιών μας. Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ στον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου (2/6/2022), υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος για την άμυνα των ελληνικών νησιών με την παραχώρηση των παρωχημένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1A1 OST, τονίζοντας πως χρειάζεται πολύς χρόνος για την πλήρη ένταξη των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder-1A3 στον Ελληνικό Στρατό. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το «πόσο θέλεις να μας τρελάνεις». Ο ίδιος άνθρωπος στη συζήτηση για την άμυνα στη Βουλή, στις 15/2/2022, δήλωνε ότι «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Τώρα κόπτετε για την άμυνα και δη των νησιών μας!

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://tomanifesto.gr/moskvich-tethorakismena-kai-i-toxikotita-toy-syriza/