ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα τις χάσετε

2022-03-23

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ για την ακρίβεια τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο.

Ηρθατε να μας πείτε ότι σβήσατε τη φωτιά που εσείς βάλατε. Να ξέρουμε ποιες είναι κρίσεις παγκόσμιες και ποιες προκαλούνται από τις δικές μας εθνικές αστοχίες και επιλογές. Να ξεκινήσουμε με τον ΕΝΦΙΑ, είπε αρχικά στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, που ζητά διαρκώς εκλογές το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όσο και αν μαλλιάζει η γλώσσα σας. Έχουμε πόλεμο σήμερα, κ. Τσίπρα, και ζητάτε να γίνουν εκλογές, γνωρίζοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να περάσει η χώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση για 2- 3 μήνες. Αυτό συνιστά υπεύθυνη στάση; Είμαστε σε πόλεμο και εσείς ζητάτε εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα σας βάλει στα έδρανα που είστε και σήμερα».

Σχετικά με τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Βλέπω ότι έχετε μεγάλη αναταραχή. Οι εκλογές, κ. Τσίπρα, θα γίνουν στο τέλος τα τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο. Αλλά αφού εσείς θεωρείτε ότι θα είστε πρώτο κόμμα τι σας νοιάζει ο εκλογικός νόμος; Σας επαναλαμβάνω, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις: Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο νόμο της απλής αναλογικής και οι επόμενες με τον νόμο που εμείς έχουμε ψηφίσει».

«Και κάτι τελευταίο, κ. Τσίπρα: Σε τέτοιες ώρες δεν μπορεί να ακούγονται φωνές για πρόωρες εκλογές. Είναι ώρες συσπείρωσης και όχι αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο όταν οι φωνές αυτές προέρχονται από ένα κόμμα που έταξε πολλά στους πάντες, για να πάρει τελικά τα πάντα από τους πάντες. Τα έχετε ξαναπεί αυτά, κ. Τσίπρα, και δοκιμαστήκατε στην πράξη. Αφήστε κατά μέρους αυτό το αίτημα απελπισίας. Εκλογές θα γίνουν -όπως σας το έχω πει πολλές φορές- όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο τέλος της τετραετίας. Μη ζητάτε λοιπόν εκλογές, γιατί δεν θα γίνουν και γιατί, όταν γίνουν, θα τις χάσετε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη δευτερολογία του και απαντώντας στο αίτημα να οδηγηθεί η χώρα άμεσα στις κάλπες, είπε: «Πρέπει να καταλάβετε κάτι, κ. Τσίπρα. Η διπλή εκλογική αναμέτρηση -λέω διπλή, γιατί είναι δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση με την απλή αναλογική- φέρει τη δική σας ευθύνη. Σήμερα αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική σταθερότητα. Δεν χρειάζεται πειραματισμούς και εφήμερες συμμαχίες. Τη στρατηγική αυτή υπηρετεί ο εκλογικός νόμος που φέραμε. Η δική μας κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά έχει ενσωματώσει ευρύτερες δυνάμεις και πρόσωπα. Με αυτή την ευρύτερη συμπεριληπτική πολιτική θα πορευτούμε, εφόσον μας δώσει την εμπιστοσύνη του ο λαός και μετά τις επόμενες εκλογές. Εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο και αν μαλλιάζει η γλώσσα σας».

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.iefimerida.gr/politiki/ekloges-telos-tetraetias-mitsotakis-tsipras