ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης για λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου

2021-12-16

Πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί της Πέμπτης, 16 Δεκεμβρίου. «Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι στη Σύνοδο Κορυφής «θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές άμυνας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας λέγοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για την πανδημία καθώς υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα πάει σε όλες τις χώρες. Aυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Πηγή:

https://www.aftodioikisi.gr/politiki/mitsotakis-nea-metra-stirixis-gia-logariasmoys-reymatos-kai-fysikoy-aerioy/