ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023 – Ξεπαγώνουν οι συντάξεις

2022-07-06

Αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2023 την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια

Αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2023 την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση θέμα την κοινωνική πολιτική στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια.

«Η Ελλάδα στα κράτη με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας»

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που διατρέχει τις πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτά τα τρια χρόνια, είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές. «Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δις. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε.

«Ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό

«Κοινωνική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάθε πολιτική μας καθώς όλες απευθύνονται τελικά στον πολίτη. Σε αυτό πηγαίνουν και οι προσλήψεις που κάναμε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία στην εκπαίδευση, η στήριξη του ΕΣΥ, η στροφή της παιδείας σε πιο ποιοτικά, αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, η στήριξη της τεχνικής κατάρτισης και πάνω από όλα οι επενδύσεις που έφεραν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα πάνω από το φράγμα των 4 εκατομμυρίων εργαζόμενων» είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/politics/parliament/561943723/mitsotakis-katargisi-tis-eisforas-allileggyis-gia-oloys-apo-1-1-2023-xepagonoyn-oi-syntaxeis/


googlecb95eb597669a27b