ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μήνυμα της Δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου για τις ημέρες του χιονιά

2022-01-30

4 ημέρες από την έλευση της ΕΛΠΙΔΑΣ στην Αττική και στο Δήμο μας...
4 δύσκολα μερόνυχτα για τους ανθρώπους της 1ης γραμμής, τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Πολιτική Προστασία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Τεχνικό συνεργείο, τους Ηλεκτρολόγος, αλλά και το Γραφείο Δημάρχου και την ομάδα της Διοίκησης του Δήμου.

Πλέον σε όλους τους δρόμους στην πόλη μας μπορούμε να κυκλοφορούμε, κι αυτό χάρη στη σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια. Θερμή παράκληση να συνεχίσετε να προσέχετε ιδιαίτερα στα πεζοδρόμια που σε πολλά σημεία είναι ολισθηρά και επικίνδυνα.

Αναμφίβολα, η άμαθη Αττική βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια χιονόπτωση, που προκάλεσε πολλά προβλήματα και ανέδειξε αδυναμίες της Πολιτείας να δράσει προληπτικά και συντονισμένα, αλλά και παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Τρανό και τραγικό παράδειγμα ο πολύωρος εγκλωβισμός στην Αττική Οδό...

Από την άλλη, η πρόνοια της Περιφέρειας -σε σύμπνοια με όλους τους Δημάρχους- να παραμείνουν κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και λοιπές δομές αποδείχτηκε σωτήρια! Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις για επάρκεια σε αλάτι και τις δεσμεύσεις για τη συνδρομή μηχανημάτων αποχιονισμού από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, δεν κατέστη δυνατή η παροχή υποστήριξης στο Δήμο μας τα πρώτα 3 δύσκολα 24ωρα κι έτσι στηριχτήκαμε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις.

  • Ρίξαμε 12 τόνους αλάτι, από προμήθειες του Δήμου και συμπλήρωμα της Περιφέρειας στα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας.
  • Ζητήσαμε και λάβαμε υποστήριξη από 2 εταιρείες (ΕΥΡΥΘΜΟΣ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΣ και ΤΕΚΑ), που εκτελούν έργα στην πόλη, οι οποίες διέθεσαν 3 επιπλέον μηχανήματα που προστέθηκαν στα 3 δικά μας και τους ευχαριστούμε θερμά!
  • Αν και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ήταν γρήγορα προσβάσιμες, η ιδιαίτερη γεωμορφολογία (στενοί δρόμοι με μεγάλη κλίση) και ο πάγος της επόμενης ημέρας δυσκόλεψαν πολύ και καθυστέρησαν το έργο του αποχιονισμού.
  • Παράλληλα, μέσω της γραμμής του δημότη και των δικτύων επικοινωνίας, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να εξυπηρετήσαμε επείγοντα περιστατικά, αλλά και να συνδράμουμε συμπολίτες μας σε ανάγκη με το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Βοήθεια στο Σπίτι.

Οφείλω να δηλώσω δημόσια τη συμπαράστασή μου προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έζησαν και ζουν μια τρομακτική ταλαιπωρία με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και τη διαχείριση από τον αρμόδιο φορέα ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ(!). Αν και πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι τόσο η αποκατάσταση βλαβών, όσο και η κοπή κλαδιών πλησίον αγωγών είναι αποκλειστική ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ, δεν παύει να μας απασχολεί και να μας κινητοποιεί. Με τη συνδρομή μας σε αρκετές περιπτώσεις επιταχύνθηκε η αποκατάσταση, όμως όσο παραμένουν σβηστές παροχές 4 ημέρες μετά, ουδείς μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος.

  • Ενώνω τη φωνή μου με όλων των αυτοδιοικητικών, εκφράζοντας θλίψη και οργή για την ολιγωρία ή την αδυναμία άμεσης ανταπόκρισης στις απεγνωσμένες κλήσεις όλων μας προς τον ΔΕΔΔΗΕ.
  • Ζητώ την κατανόησή σας για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που αντικειμενικές δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να ανταποκριθούμε όσο γρήγορα θα θέλαμε.
  • Ευχαριστώ τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον Δήμο που σε αντίξοες συνθήκες υπερέβαλαν εαυτόν για τον αποχιονισμό και τα κλαδέματα με ταχείς ρυθμούς.
  • Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που καθάρισαν ακόμα και με φτυάρια τους δρόμους της γειτονιάς τους.
  • Σας ευχαριστώ από καρδιάς όχι μόνο για τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβα, αλλά και για τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τα αιτήματα και τα παράπονα που μας εμπιστευθήκατε. Ακόμα και τα αρνητικά σας σχόλια μάς βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι.
  • Συνεχίζουμε μαζί!

Άγιος Δημήτριος, 28-1-2022

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου