ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22

2021-09-10

Η έναρξη της σχολικής χρόνιας κάθε χρόνο αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων. Είναι ένα νέο ξεκίνημα με στόχους και προσδοκίες, με επιθυμίες και όνειρα σε μια πορεία με δυσκολίες, απαιτήσεις και υποχρεώσεις, αλλά όμορφη και συναρπαστική, αφού οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης, του απόλυτου και άφθαρτου πλούτου που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Το καθεστώς της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα η περυσινή σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, που -όχι άδικα- χαρακτηρίστηκε ως «αντιεκπαιδευτική».

Η επιτυχία της επιστροφής στην κανονικότητα, κατά τη φετινή χρονιά, με την πανδημία να είναι παρούσα, προϋποθέτει από όλες και όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία την τήρηση μιας σειράς αναγκαίων μέτρων που θα θέτουν φραγμό στη διασπορά του κορωνοϊού.

Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση, στην οποία οφείλουμε όλοι, εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, τοπική κοινωνία και Δήμος να ανταποκριθούμε με προσοχή και υπευθυνότητα, ώστε να εξασφαλίσουμε, στη δύσκολη αυτή περίοδο, την ασφαλή λειτουργία του σχολείου ως χώρου προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των αντικειμενικών δυνατοτήτων του Δήμου μας, μέσα από στενή συνεργασία των υπηρεσιών με τις Σχολικές Επιτροπές, έχουν προηγηθεί ενέργειες και έχουν ληφθεί μέτρα, για τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού σχολικού περιβάλλοντος, που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας και κυρίως στην επίτευξη των μαθητικών στόχων και επιδιώξεων.

Στα σχολεία τα πόλης μας έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι αναγκαίες εργασίες που αφορούν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις κτιρίων και αύλειων χώρων, αλλά και αποψιλώσεις και κλαδέματα στα παρτέρια και τους κήπους. Επίσης, προσελήφθησαν 45 άτομα πλήρους απασχόλησης για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων για τη σχολική χρονιά 2021-22, ενώ έχουν γίνει και ενέργειες για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού με εκπαιδευτικό και υγειονομικό υλικό για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους.

Και η χρονιά αυτή, αναμφίβολα θα είναι γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις. Η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα της λειτουργίας των σχολείων, μεταξύ άλλων, προϋποθέτει επέκταση των εμβολιασμών και αυστηρή τήρηση των λοιπών προληπτικών μέτρων.

Με τη βεβαιότητα ότι όλοι/ες οι εμπλεκόμενοι/ες στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και συνέπεια, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή δύναμη και κουράγιο, ώστε να ανταπεξέλθουν στο σημαντικό έργο τους.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και ασφάλεια!

Πηγή:

https://dad.gr/minyma-tis-dimarchoy-agioy-dimitrioy-marias-androytsoy-gia-ti-nea-scholiki-chronia-2021-22/