ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Ο μεγάλος έρωτας, οι κρυφές αγάπες και το μεγάλο λάθος - Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο

2022-09-01

Θα περάσει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που οδήγησε σε κοσμογονικές εξελίξεις, στη «βελούδινη» κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ένωσης. Όλος ο δυτικός κόσμος αναγνώρισε τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ως έναν χαρισματικό ηγέτη και ειρηνιστή που άλλαξε τον κόσμο χωρίς να πέσει μία σφαίρα.

Ο διαμελισμός της πανίσχυρης ΕΣΣΔ άλλαξε ριζικά την εικόνα όλων των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ οδηγώντας στην ένωση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας, στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στη διχοτόμηση της Τσεχοσλοβακίας και σε κοσμογονικές αλλαγές σε άλλες χώρες.

Το Νόμπελ Ειρήνης

Η απόφαση του να παύσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, να αναστείλει πολεμικές επιχειρήσεις και να μην εμπλακεί στρατιωτικά, όταν διάφορες Ανατολικές χώρες εγκατέλειψαν τη Μαρξιστική - Λενινιστική διακυβέρνηση την περίοδο 1989-90 απογείωσε τη δημοφιλία του στη Δύση και το 1990 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Δεν είχε καθολική αποδοχή

Στο εσωτερικό της πατρίδας του όμως ο Γκορμπατσόφ ποτέ δεν απόλαυσε την καθολική αναγνώριση των συμπατριωτών του. Στάλθηκε στο πυρ το εξώτερο από τους κομουνιστές, τους νοσταλγούς της σταλινικής ΕΣΣΔ αλλά και τη νέα τάξη πραγμάτων που στο μεταξύ πήρε την κατάσταση στα χέρια της κατηγορώντας τον για υπηρέτη της Δύσης και των ΗΠΑ που δεν είχε σχέδιο για την "επόμενη ημέρα" της διάλυσης της ΕΣΣΔ.

Δείτε περισσότερα εδώ:

googlecb95eb597669a27b