ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Με το κινητό στο πρατήριο: Βήμα – βήμα η διαδικασία για τα 13,2 ευρώ τον μήνα

2022-03-21

Πώς θα δηλώνουμε το αυτοκίνητό μας στην ειδική πλατφόρμα και πώς θα παίρνουμε την έκπτωση των 22 λεπτών ανά λίτρο στο βενζινάδικο. 

Εντός των επομένων εβδομάδων και σε κάθε περίπτωση έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα ανέβει στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξασφάλιση της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα. Η επιδότηση αφορά τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο), για έως 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, για ένα όχημα ανά φυσικό πρόσωπο και ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως δήλωσε κατά την πρωινή εξειδίκευση των μέτρων ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, θα εκδοθεί για τον Απρίλιο ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass. Για όσους δεν έχουν smartphone, το ποσό της επιδότησης θα κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ποια είναι τα ποσά της επιδότησης

Η επιδότηση αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Αν δηλαδή η τιμή στην αντλία είναι 2,05 ευρώ, ο οδηγός θα πληρώνει 1,83 ευρώ το λίτρο.

Για πολίτες με κύρια κατοικία σε νησί η επιδότηση ανέρχεται σε 27 λεπτά το λίτρο. Αν δηλαδή η τιμή στην αντλία είναι 2,15 ευρώ, ο οδηγός θα πληρώνει 1,88 ευρώ το λίτρο.

Άρα η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται σε 13,2 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα 16,2 ευρώ για τους κατοίκους των νησιών (39,6 και 48,6 ευρώ το τρίμηνο, αντίστοιχα).

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε 35 ευρώ στη νησιωτική.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, υπολογίζεται ότι 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα διαθέτουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα και κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.gazzetta.gr/gmotion/2099079/me-kinito-sto-pratirio-bima-bima-i-diadikasia-gia-ta-132-eyro-ton-mina#head-0


googlecb95eb597669a27b