ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ο Άγιος Δημήτριος μπορεί να γίνει«Έξυπνη Πόλη».Επιτυχημένη η εκδήλωση της«Κίνησης Πολιτών ΑγαΠάμε την Πόλη Μας»

2021-11-28

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία,πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της«Κίνησης Πολιτών ΑγαΠάμε την Πόλη Μας» την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου,στην καφετέρια «VS» στον Άγιο Δημήτριο με θέμα:

Έξυπνη Πόλη..Πως μπορεί ο Άγιος Δημήτριος να γίνει η Έξυπνη_Πόλη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου για τον Άγιο Δημήτριο ξεκινώντας με τις προτάσεις της «Κίνησης Πολιτών ΑγαΠάμε την Πόλη Μας» για το πως μπορεί η πόλη μας να γίνει Έξυπνη Πόλη.

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ.Γιώργος Παπατριανταφύλλου«Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών ΑγαΠάμε την Πόλη Μας» και επίσης συμμετείχαν οι:

Γιάννης Γιωνάς, Meazon, Chief Commercial Officer, Ενεργειακές λύσεις για Smart Cities.

Σοφία Μαγκιά, Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτομίας Δημόκριτου & Λειτουργίας Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος».

Νίκος Ξύδης, Unilife, Tηλεϊατρική νέες εφαρμογές στην έξυπνη πόλη.

Δημήτρης Παπαηλιού, Yodiwo, Business Development Director, πλατφόρμα διαχείρισης Smart Cities.

Δημήτρης Παπασωτηρίου, Angel Investor, Business Strategy Consultant.Κώστας Σαριδάκης, Co-founder και CEO, Collaborate Healthcare, λύσεις τηλεϊατρικής για Δήμους.

Οι προσκεκλημένοι και ειδικοί στις τεχνολογίες της Έξυπνης - Σύγχρονης Πόλης παρουσίασαν το πως αυτές μπορούν να ωθήσουν στο μέλλον τον Άγιο Δημήτριο και να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες. Με απλές κινήσεις η πόλη του Αγίου Δημητρίου μπορεί να εξοικονομήσει τεράστια ποσά τα οποία μπορούν να επενδυθούν στην κοινωνική πολιτική, απο την καλύτερη πιό χρηστή διαχείριση των πόρων και της ενέργειεας.

Τα βασικά σημεία των προτάσεων ηταν:

Κοινωνία - υγεία - ευπαθείς ομάδες, στον Άγιο Δημήτριο:Με την τεχνολογία ομάδες πολιτών στον Άγιο Δημήτριο με χρόνια προβλήματα ή ηλικιωμένοι μπορούν να ειδοποιούν σε περίπτωση ανάγκης το δήμο και να αποστέλλεται Βοήθεια στο Σπίτι. 

Καθαριότητα - απορρίμματα:Αισθητήρες στους κάδους ειδοποιούν την κεντρική ρύθμιση της κυκλοφορίας των απορριμματοφόρων να περνούν συγκεκριμένες ημέρες και συγκεκριμένες ώρες ώστε να παίρνουν γεμάτους κάδους και όχι άδειους ή μισοάδειους.

Άτομα με Αναπηρία - Έξυπνη Στάθμευση- Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα:Στον Άγιο Δημήτριο , δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανενός είδους ειδοποίηση όταν οχήματα κλείνουν ράμπες αναπήρων ή εμποδίζουν την κινητικότητα.

Δικτύωση πολιτών στον Άγιο Δημήτριο:Πως μπορούν στον Άγιο Δημήτριο να ενωθούν ομάδες πολιτών να δημιουργήσουν δίκτυα εθελοντών και να καταθέσουν προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Εξυπηρέτηση Πολιτών στον Άγιο Δημήτριο:Στον Άγιο Δημήτριο αυτή τη στιγμή ο πολίτης μεταβαίνει στο δημαρχείο για όποια υπόθεση του με το δήμο ενώ στο μέλλον είναι εφικτή η εξ αποστάσεως συνεργασία με πλήρης αποτελεσματικότητα αφού το αίτημα παρακολουθείτε και επιλύεται σε 5 βήματα.

Κλείνοντας την όμορφη αυτή εκδήλωση,ο κ.Γιώργος Παπατριανταφύλλου εξήγησε,το πως στον Άγιο Δημήτριο θα γίνεται ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες και πως η γνώμη τους θα οδηγεί τη δημοτική αρχή, στο να κάνει την καθημερινότητα όλο και καλύτερη με ουσία και λύσεις για τον πολίτη και στο πως ο Άγιος Δημήτριος θα πάει στο μέλλον και θα γίνει μία όμορφη - σύγχρονη πόλη.

Ακολουθούν φώτο από την εκδήλωση:


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΧΑΨΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ