ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση του ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (PHOTOS)

2022-06-07

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς την παρακολούθησαν από κοντά πολλές εκατοντάδες φίλοι της ΝΔ και του Υπουργού από την περιοχή της Δυτικής Αθήνας και οχι μόνο, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημεία ομιλίας Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην εκδήλωση «Το Περιβάλλον μας, στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους»

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας το Ποικίλο Όρος να γίνει η οικολογική ασπίδα της Δυτικής Αθήνας

Την ανάγκη προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης του Ποικίλου Όρους ανέδειξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών το βράδυ της Πέμπτης στο ΚΥΒΕ Περιστερίου με θέμα «Το Περιβάλλον μας, στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι κατά την πάνω από 100 ώρες διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2020, που έφερε σε πέρας με επιτυχία στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, «καταφέραμε να διαπραγματευτούμε το μεγαλύτερο πακέτο που ήρθε στη χώρα από συστάσεώς της, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Πρέπει να δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να δουν οι πολίτες πραγματική αλλαγή, και πραγματική αλλαγή θα έρθει πολύ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον τομέα του περιβάλλοντος - όπως είπε.

Μιλώντας για την περιβαλλοντική σημασία του Ποικίλου Όρους, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι αυτό το όμορφο βουνό της Δυτικής Αθήνας μπορεί να αποτελέσει την οικολογική μας ασπίδα απέναντι στην αύξηση της θερμοκρασίας και τη ρύπανση. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 300 εκατ. ευρώ διατίθεται από το Ταμείο Ανάκαμψης για αναδάσωση και τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για το Ποικίλο Όρος μετά από διεκδίκησή τους από τον ίδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς τα περιβαλλοντικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δυτική Αθήνα τα έχει περισσότερη ανάγκη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή είναι και η βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε πλήθος περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών έργων που έχει ανάγκη η Δυτική Αθήνα, από την επέκταση του Μετρό - που ήδη προχωράει - μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεσμευόμενος ότι θα βρίσκεται δίπλα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να δοθεί στην περιοχή η ελπίδα, η προοπτική και η προσοχή που της αρμόζει, καθώς ήταν στο παρελθόν παραμελημένη.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, μίλησαν ακόμη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Δρ. Ευθύμιος Λέκκας.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, που απηύθυνε χαιρετισμό, οι Δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, Πεύκης - Λυκόβρυσης Αναστάσιος Μαυρίδης. Τον Δήμαρχο Περιστερίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσίνας. Παραβρέθηκαν ακόμη πολλοί αντιδήμαρχοι από όλους του δήμους της Δυτικής Αθήνας καθώς και στελέχη του πυροσβεστικού σώματος.

Στήν εκδήλωση τέλος,ηταν παρών η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Περιστερίου Μπουραζά Βάσω μαζί με τα΄ μέλη του ΔΣ, ενώ δυναμικό παρών εδωσε και η ΔΗΜ.ΤΟ Αγίας Βαρβάρας με τα μέλη του ΔΣ !! 

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαργαρώνης, εκπροσωπώντας την Volunteer Activity Hellas.

Στην μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου την Πέμπτη 2 Ιουνίου ηταν παρών και το agiosdimitriosnotia.com και αποθανάτισε την σπουδαία αυτή εκδήλωση,με πλούσιο φωτογραφικό υλικό !!

Δείτε φώτο εδώ: