ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Μαρία Ανδρούτσου: «Θέλουμε τα παιδιά να περνούν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και με ασφάλεια»

2022-08-05

Για τα προγράμματα που στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και στην ξεγνοιασιά, τρόπον τινά, των γονιών και δη της μητέρας που έχει επιφορτιστεί με τη φροντίδα του συνόλου της οικογένειας όλο τον χρόνο, μιλά στη συνέντευξη που μας παραχωρεί, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.

Καθώς είναι μόλις η μια από τις τρεις γυναίκες δημάρχους στην Αττική, η Μ. Ανδρούτσου καλεί όλες τις γυναίκες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην αφήνουν τρίτους να καθορίζουν το μέλλον τους με τη δικαιολογία ότι ο χρόνος τους δεν επαρκεί. Όπως λέει η ίδια, κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά αξίζει να την κάνεις, προκειμένου να μπει κάποια στιγμή τέλος σε ζητήματα ανισότητας και διακρίσεων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Συνέντευξη: Έλενα Φυντανίδου

Το καλοκαίρι, από τη στιγμή που κλείνουν τα σχολεία και μέχρι τις διακοπές, είναι μια δύσκολη περίοδος για τους εργαζόμενους γονείς και δη για τις μητέρες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι φροντίδας των παιδιών, και γενικότερα της οικογένειας, πέφτει πάνω τους. Τι μπορεί να γίνει σε τοπικό επίπεδο για την ανακούφισή τους αλλά και για την ουσιαστική απασχόληση των παιδιών;

Πράγματι, αυτή η περίοδος είναι δύσκολη γι' αυτό και όλοι οι Δήμοι προσπαθούμε να κάνουμε προγράμματα, προκειμένου να βοηθήσουμε το σύνολο της οικογένειας και ιδίως τις εργαζόμενες μητέρες. Καθώς τα σχολεία δεν λειτουργούν, όλοι οι γονείς θέλουν για τα παιδιά τους το καλύτερο· να περνούν όμορφα, δημιουργικά και με ασφάλεια. Επειδή στο Δήμο μας υπάρχει μεγάλη ζήτηση, εφαρμόζουμε δύο ημερήσια προγράμματα για παιδιά Δημοτικού, ένα για παιδιά νηπιακής ηλικίας, και ένα κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Στην Κατασκήνωση της Χαράς, όπως την έχουν ονομάσει εδώ και χρόνια τα παιδιά, που βρίσκεται σε πευκόφυτη ιδιόκτητη έκταση του Δήμου μας στη Ραφήνα, φιλοξενούνται σε κάθε περίοδο 120-130 παιδιά. Λόγω κορωνοϊού υπάρχουν τέσσερις περίοδοι, από έξι που υπήρχαν παλαιότερα.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://amarysianotia.gr/2022/07/22/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bd/?fbclid=IwAR2-2gpjbEAZwER122Bh38CH2Re2Xm6baKdFPxXvfiisvRtMaVPjjsJLFcs

googlecb95eb597669a27b