ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Λάβατε αναδρομικά? Μπορείτε να πληρώσετε τον φόρο σε έως 48 δόσεις-Άρθρο της κ.Φιλοθέης Μακριδάκη-Φοροτεχνικός,Φορολογικος Σύμβουλος

2022-02-02

Λάβατε αναδρομικά? Μπορείτε να πληρώσετε τον φόρο σε έως 48 δόσεις!!

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Ο φόρος εισοδήματος των αναδρομικών που προκύπτει από τις τροποποιητικές δηλώσεις παρελθόντων ετών μπορεί να πληρωθεί σε έως 48 σύμφωνα με διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Κοντολογίς, δίνεται η δυνατότητα σε όσους συνταξιούχους το επιθυμούν να ρυθμίσουν τον φόρο εισοδήματος για συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά αλλά και τις τροποποιητικές αναδρομικών ποσών σε έως και 48 δόσεις.

Ο αριθμός των δόσεων προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια που διαβάζει το σύστημα κατά την διαδικασία εκτέλεσης της ρύθμισης.

Οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης είναι έντοκες, με το επιτόκιο να είναι μικρότερο για όσους επιλέξουν την εξόφληση των αναδρομικών σε έως 12 δόσεις και να αυξάνεται για όσους επιλέξουν περισσότερες δόσεις.

Συγκεκριμένα λοιπόν όσοι ρυθμίσουν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι 0,73% και όσοι οφειλέτες επιλέξουν άνω των 12 δόσεων το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 1,5%.

Σε περίπτωση απώλειας και υπαγωγής των ίδιων οφειλών στη ρύθμιση για δεύτερη φορά από τον ίδιο οφειλέτη, τα ανωτέρω επιτόκια προσαυξάνονται κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα.

Φιλοθέη Μακριδάκη

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αρθρογράφος - Α΄ Τάξης Φοροτεχνικός

Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιωτών

κιν.: +30 6944710019

googlecb95eb597669a27b