ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στην υποδοχή των Rafale

2022-01-19

Στην τελετή υποδοχής των έξι Rafale στην Τανάγρα μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά και σαφές δείγμα μιας Ελλάδας που αλλάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη. Χαρακτήρισε τα Rafale πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει την χώρα μας σε επίπεδο επιχειρησιακό και γεωπολιτικό και οι «ριπές του ανέμου», όπως λέγονται, είναι ετοιμοπόλεμες καθώς έχουν ολοκληρώσει τα πληρώματα έναν μεγάλο κύκλο εκπαίδευσης και είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο καλύτερο πιο ειρηνικό αύριο για όλη την περιοχή. Θα επιχειρούν σύντομα δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες με τις οποίες μοιράζονται κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία, τόνισε και πρόσθεσε ότι στην Καλαμάτα εγκαινιάζεται το νέο διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Το χαρακτήρισε ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν.

Έκλεισε ευχόμενος καλές πτήσεις στα νέα Rafale για να προστατεύουν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού 

Νωρίτερα, τα έξι νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, ενώ εντυπωσιακή ήταν η τελετή υποδοχής τους στην Τανάγρα.

Το πρώτο μαχητικό προσγειώθηκε στις 12:45 στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Κατά το καλωσόρισμα των αεροσκαφών, ο πύργος ελέγχου ανέφερε: «Καλωσορίσατε στο νέο σας σπίτι. Καλές προσγειώσεις με ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του σμήνους των Rafale τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον».

Μετά την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα αεροσκάφη πέρασαν κάτω από αψίδα νερού και κατευθύνθηκαν στο χώρο μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όπου τα πληρώματά τους αποβιβάστηκαν.

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Πηγή:

https://www.newsit.gr/politikh/kyriakos-mitsotakis-i-omilia-tou-stin-ypodoxi-ton-Rafale/3449920/