ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται τα νέα μέτρα για ρεύμα και φυσικό αέριο – Πότε ξεκινά η εφαρμογή τους

2022-04-30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την πρόθεση της κυβέρνησης για νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια με πακέτα ενίσχυσης για ρεύμα και φυσικό αέριο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του προς την εφημερίδα Real News, ανέφερε πως τα νέα μέτρα στα οποία εδώ και κάποιο καιρό αναφέρονται κυβερνητικά στελέχη, θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάιο και θα εφαρμοστούν τον Ιούνιο.

Πρώτα θα υποβληθούν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου συνολικά η Ευρώπη να υιοθετήσει ένα νέο πακέτο στήριξης, ωστόσο κι αν η κυβέρνηση λάβει αρνητική απάντηση, η χώρα μας θα τα εφαρμόσει.

Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για πλαφόν στην χονδρεμπορική του ρεύματος σε όλη την Ε.Ε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού

«Πρώτο και κύριο μέλημα της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας μας είναι να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια και αυτονομία της χώρας με έμφαση στο «πρασίνισμα» του ενεργειακού μας μείγματος με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διαθέτουμε σε αφθονία στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, όμως, ανταποκρινόμαστε και προσαρμοζόμαστε στη συγκυρία και δίνουμε μάχη από την έναρξη της διεθνούς ενεργειακής κρίσης για να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της στα τιμολόγια ενέργειας νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Εξαντλούμε όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και μετατρέπουμε σε εκπτώσεις ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο τα υπερέσοδα που προκύπτουν στις αγορές των ΑΠΕ και τις δημοπρασίες ρύπων. Έως σήμερα έχουν δοθεί οριζόντιες αλλά και στοχευμένες -στους πιο ευάλωτους- ενισχύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ.

Πηγ΄ή:

https://eleftherostypos.gr/ellada/kyriakos-mitsotakis-erchontai-ta-nea-metra-gia-revma-kai-fysiko-aerio-pote-xekina-i-efarmogi-tous