ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

2022-02-03

Τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με θετικά λόγια το ρόλο του Χρήστου Σαρτζετάκη ως Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια εποχή που επικρατούσαν «συνθήκες πόλωσης» και πολιτική ένταση στη χώρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ακέραιου δικαστή Χρήστου Σαρτζετάκη. Στα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του '60, ως νεαρός τότε ανακριτής, ταυτίστηκε με την καταγγελία των εξωθεσμικών μηχανισμών στην υπόθεση Λαμπράκη. Αυτών, που, δυστυχώς, ήλθαν στο προσκήνιο με την επτάχρονη δικτατορία, οδηγώντας και στη δική του δίωξη.

Πολλά χρόνια μετά, το 1985, η ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα συνέβη σε συνθήκες πόλωσης και η παράταξή μας δεν τον στήριξε. Συνεργάστηκε, ωστόσο μαζί του σεβόμενη τον συνταγματικό του ρόλο. Όπως και ο ίδιος άσκησε με τον δικό του τρόπο, αλλά πάντως με θεσμική αυστηρότητα, τα καθήκοντά του. Στο διάστημα 1989-90, μάλιστα, σε ένα περιβάλλον και πάλι υψηλής πολιτικής έντασης, οι χειρισμοί του για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπήρξαν ανεπίληπτοι.

Μια θητεία που άρχισε με αντιδικίες ολοκληρώθηκε, έτσι, σε κλίμα ομαλότητας. Και σε αυτό, η προσωπικότητα του Χρήστου Σαρτζετάκη είχε το δικό της μερίδιο. Στους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

googlecb95eb597669a27b